A legjobb energetizáló ötletek

A legjobb energetizáló ötletek

Címlap / Életmód / Egészség / A legjobb energetizáló ötletek

Álmos vagy és kimerült? Hogyha úrrá lesz rajtad napközben a fáradtság- főleg, amikor még rengeteg elintéznivalód lenne-, jól jön pár praktika, mellyel újra formába lendülhetsz.

Hideg-meleg lábfürdő

Amennyiben gyorsan fel szeretnél frissülni, végy elő két lavórt, az egyikbe eressz hideg, a másikba meleg vizet! Tedd be mindkét lábad először a melegbe, majd utána válts át a másikra!
Csináld, ameddig jól esik, és érezd, hogy újra visszatér beléd az élet. Fontos, hogy a hideg, frissítő vízzel fejezd be, és ha fel szeretnéd turbózni a hatását, csepegtess mindkét lavórba élénkítő, citromos illóolajat.

Zöld tea

A zöld tea áldásos hatásairól már mindenki hallott: fogyaszt, méregtelenít és persze élénkít is. A kávé kitűnő alternatívája, de sokkal egészségesebb és többet is lehet belőle fogyasztani erős szívdobogás érzése nélkül is.
Ezen kívül, míg a fekete hirtelen dobja fel a szervezet energia szintjét – és ugyanolyan hirtelen is esik le-, addig a tea hatása igaz hogy lassabban, de hosszabb ideig kitart.

Sportolj

Hogy mi az egyik legjobb mód az álmosság ellen? A sportolás. A vérkeringésed ekkor turbó üzemmódba kapcsol, az agyad több oxigénhez jut hozzá és felgyorsulnak az élettani folyamataid.
Nem hiába kezdik sokan mozgással a napot, mivel így nemcsak az alakjukat formálják, de sokkal frissebbek és üdébbek lesznek, ráadásul produktivitásuk is lényegesen megnő. Mindegy, hogy otthon végzel pár tornagyakorlatot, elmész úszni, vagy kocogsz egyet a környéken, a hatás biztosan nem marad el.

15 perc alvás

Ha már nem segít semmi, akkor ne küzdj tovább a tested jelzésével, hanem engedj neki! Ha már egy ideje kimerültnek, fáradtnak és álmosnak érzed magad, valamint ha túlfeszített tempóban éltél, akkor van, hogy csakis az alvás segíthet.
Ekkor elég 15-30 perc sziesztázás, hogy új erőre kapj és folytathasd a napod (persze ez sajnos munkahelyen nem kivitelezhető). Fontos, hogy ne órákra hajtsd álomra a fejed, mert akkor előfordulhat, hogy még fáradtabb leszel utána!

Folyadékpótlás

Hogy jól és energikusnak érezd magad, nyúlj a legkézenfekvőbb megoldásoz: a vízhez.
Próbálj meg egy nap 2 liter ásványvizet meginni (ne cukros üdítőket válassz!), mivel a dehidratáltság tünetei közé tartozik a fáradtság is, tehát ne becsüld le a jelentőségét! Ha egy kis ízre vágysz, akkor tehetsz bele pár csepp citromlevet is!

Élénkítő fényesség

Télen leginkább a sötétség miatt érezzük kimerültnek magunkat, így nem is kérdés, hogy a fény hiánya mennyire befolyásolni tudja a hangulatunkat.
Ha álmos vagy, húzd fel a redőnyt (az ablakot is nyisd ki, hogy jöjjön be friss levegő), vagy ha nem vagy világos helyen, kapcsolj fel plusz egy lámpát, de a legjobb mégis az lenne, ha ki tudnál menni pár percre a természetes napfényre.

Vitaminhiány

Sokszor egyes vitaminok hiánya is okozhat álmosságot, ezért nem ártana odafigyelned, hogy mindenből megfelelő mennyiséget fogyassz. Ha B5, B12, C, D, vitaminból hiányod van, az megmutatkozhat hasonló tünetekben, ezért külön ügyelj kellő bevitelükre!

Betegség is állhat a háttérben

Kipróbáltál mindent, de semmi sem vált be igazán? Amennyiben hosszabb ideje kimerültnek és álmosnak érzed magad, érdemes utánajárni, mi állhat ennek hátterében!
Csináltass egy labort, mivel sok esetben vashiány áll az állandó álmosság mögött! Ezen kívül alacsony vérnyomás, magas koleszterinszint, illetve tudd, hogy depresszió is okozhat folyamatos kimerültség érzést.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást