Tech és kütyük / Szórakozás / Otthon

A legjobb alkalmazások, amikkel megtervezheted az utazásodat

Hihetetlen, hogy alig pár hét választ el bennünket a nyártól! Fejben már biztosan sokatok az üdülését tervezgeti, sőt, talán már ki is szemeltétek a végső úticélt, és akár már a fiókotokban lapulnak a jegyeitek! Mi most azoknak szeretnénk egy kis segítséget nyújtani, akikben ugyan már körvonalazódott az, hogy merre indulnának el legszívesebben, de nem találkoztak még ideális ajánlattal. Íme, 5 olyan applikáció, aminek a segítségével ti is megszervezhetitek a legjobb utazásokat!

Skyscanner

A Skyscanner ma már a komplett üdülés megszervezésében képes segédkezni, de legtöbbet használt funkciója továbbra is a repülőjáratok kigyűjtése és a helyek foglalása. Segítségével megtalálhatjuk a legkedvezőbb ajánlatokat az úticélunk eléréséhez, ha ragaszkodunk a repülővel való utazáshoz!

Nincsenek rejtett költségek, sok foglalás még ingyenesen le is mondható! Be tudunk állítani útirány megfigyelést is, ha értesítését szeretnénk kapni kihagyhatatlan ajánlatokról. Gyors, könnyen kezelhető felület, ami pont annyit tud, amennyit ígér, illetve valamivel többet, hiszen ma már autót is kölcsönözhetünk a segítségével, illetve tesztüzembe helyezték a vonatjegyek foglalásának lehetőségét is!

Érdemes benne böngészni, és beállítani pár kedvelt úticélt!

Airbnb

Az újhullámos szállásfoglaló applikáció pár éve robbant be a köztudatba itthon, és az óta is szorgalmasan gyűjtögeti az elkötelezett híveit. Aki egyszer kipróbálja – és nem csalódik –, az biztosan függővé válik! Az alkalmazása roppant egyszerű! Beállítjuk, hogy melyik időintervallumban szeretnénk szállást foglalni egy adott városban, és már kutakodhatunk is a szebbnél-szebb otthonok között.

Olvastad már?  Ide érdemes utazni 2019-ben, ha pénztárcabarát nyaralást tervezel

Ha hátizsákos turisták vagyunk, fillérekért találhatunk kiadó szobát vagy apartmant. De a luxus kedvelői is könnyedén kifoghatnak kihagyhatatlan ajánlatokat! A szűrőben további beállításokat is eszközölhetünk, ha például üzleti útra indulnánk, vagy családdal szállnánk meg, esetleg adott értékben keresünk szállást, és így tovább!

Érdemes az értékelésekre hagyatkozni, hogy biztosan ne fussunk rossz tapasztalatba, és mi is értékeljünk, ha egy hely bevált!

Booking

Ha ti is jobban kedvelitek a szállodákat, moteleket, hoteleket, az ellátást, és a biztonságot, amiket azok a bizonyos csillagok nyújthatnak, akkor ez az applikáció nektek szól! Sokan vannak, akik a fent említett alkalmazástól még idegenkednek, illetve akár negatív tapasztalatot is szereztek, így jobban kedvelik a „hagyományos” szállásfoglalási lehetőségeket.

Tény, hogy egy szállodai komplexumban többféle extrából választhatunk, illetve sok szállás ingyen lemondható, átruházható, stb., így ennek az alkalmazásnak is megvannak a maga előnyei! A működési elv ugyan az, mint többi szállásfoglaló applikációnál, és ebben az esetben is érdemes az értékelésekre hagyatkozni.

Blablacar

Az Uber nemzetközi kistestvére, hazánkban talán az Oszkár, ami ismerősebb lehet sokak számára, de a lényeg ugyanaz. Telekocsi elvre épülő utazás. Előnye, hogy potom pénzért juthatunk el A-ból B-be, hátránya, hogy hónapokra előre lehetetlen vele tervezni, és nincs rá garancia, hogy az adott napon lesz fuvarunk.

Olvastad már?  Koronavírus: 5 dolog, ami talán örökre el fog tűnni a hotelekből a járvány miatt

Sokak a munkába való ingázáskor használják ki a benne rejlő lehetőségeket, de üdülésnél is érdemes lehet vele kalkulálni, hiszen egy repülőjegy töredék áráért juthatunk el Európa számos nagyvárosába. Bizonyos helyekre szinte biztos, hogy találunk fuvart, de ha kevésbé népszerű város az úticél, nem biztos, hogy ez lesz az optimális megoldás az utazásra!

Szintén érdemes az értékeléseket figyelembe venni, és értékelni!

Foursquare

Megvan a szállás, és az utazás is le van foglalva, de nem tudjuk, mihez kezdjünk az ott töltött időben? Hol érdemes reggelizni, ebédelni, vacsorázni? Milyen szórakozóhelyek vannak a szállásod közelében, vagy mi az a program, amit semmiképpen sem érdemes kihagyni a kint létünk során?

Akkor ez az alkalmazás remek társunk lehet az üdülés alatt! Pár kattintás, és azonnal láthatjuk, milyen helyek vannak a közelben, milyen értékeléseket kaptak, mi a specialitásuk, van-e valami akció éppen, és így tovább!

Az élményeinket ráadásul barátainkkal is megoszthatjuk, és mi is értékelhetünk, ha valami bevált, vagy éppen ellenkezőleg!