A grillezés az egyik legjobb dolog nyáron. A húsokhoz nagyjából mindenkinek megvan a maga jól bevált receptje, ám sokaknak gondot okoz, hogy milyen köretet válasszanak hozzá. Máris mutatunk néhány izgalmas salátaötletet!
4/5 Grillezett padlizsán-spenót saláta
A padlizsán és a spenót igazán egészséges zöldségek és még a húsételek mellé is remek köretet alkothatnak. A legközelebbi grillezés alkalmával készítsd el ezt a különlegességet!
Elkészítés:
A padlizsánt tisztítsuk meg, szeleteljük fel, sózzuk meg és egy kicsit hagyjuk pihenni, hadd eresszen levet és elveszítse kesernyés ízét. Ezt követően locsoljuk meg olívaolajjal és grillrácson süssük át.
Közben készítsük el az öntetet: keverjük el a hozzávalókat egy kis tálban. A grillezett padlizsánszeleteket tegyük bele egy salátástálba, szórjuk rá a spenótleveket és hintsük meg a felaprított fűszernövényekkel, a mentával, a petrezselyemmel, az oregánóval és a mogyoróhagymával. Végül locsoljuk meg az öntettel és máris kész.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!