A leghangulatosabb budapesti szabadtéri helyek, nem akármilyen panorámával

A leghangulatosabb budapesti szabadtéri helyek, nem akármilyen panorámával

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / A leghangulatosabb budapesti szabadtéri helyek, nem akármilyen panorámával

Felkerestük Budapest legjobb teraszos helyeit – még mindig tart a nyár, így érdemes meglátogatni azokat a szabadtéri bárokat, ahol egy fröccs kíséretében kiélvezhetjük a nyár utolsó napsugarait.

Ráadásul a legtöbb helyen mindehhez gyönyörű kilátás és hangulatos zene is társul! 

Akvárium

A helyet biztosan nem kell bemutatni senkinek, aki élt már hosszabb-rövidebb ideig Budapesten. 

Ettől függetlenül nem hagyhatjuk ki a felsorolásból a nagy öreget, főleg úgy nem, hogy az utóbbi évek egyik legmenőbb helye, a Fröccsterasz is a szomszédságában van.

Ha kiülnél a fűbe egy sörrel, lógatnád a lábad a tóba egy üveg bor mellett, vagy beülnél az asztalokhoz egy fröccsre, az Akváriumnál nem fogsz csalódni.

A hely esztétikai szempontból sem elhanyagolható: a Sziget Eye még pár hónapig gyönyörű hátteret biztosít az esti lazuláshoz, az Akvárium mesterséges tava pedig gyönyörűen veri vissza az éjszakai Budapest fényeit.

Az Akvárium egyébként kiindulási pontnak is tökéletes: ha a belvárosba indulnátok bulizni, érdemes itt elfogyasztani néhány jeges fröccsöt a táncos este előtt, hiszen mindenhez közel van – a Deák térről gyakorlatilag bárhová könnyedén el lehet jutni.

Bálna Terasz

 Pár hete nyílt meg, de már most a belváros egyik legmenőbb helye a Bálna Terasz: a hely a gyönyörű dunai panorámával és a lágy deep house dallamokkal biztosra ment.

Az árak szerencsére a központi hely ellenére nem szöknek az egekbe, bár borválaszték terén nincsenek eleresztve a baristák.

Az egyébként általában nem túlzsúfolt Bálna bevásárlóközpont inkább a külső szórakozóhelyek, mint a belső boltok miatt arat sikert: a Terasz mellett itt található az Esetleg és a Jónás Kézműves Sörház is, mindkettőt meleg szívvel ajánljuk.

Érdemes napnyugtakor érkezni a helyre, mert a Gellérthegy mögött lebukó nap látványa felejthetetlen.

360 Bar

Ha gyönyörű kilátásért és finom borokért indulunk el esténként a városba, a 360 Bar tökéletes választás: a hely nem túl nagy, de az egyik leghangulatosabb Budapesten.

Nem csoda, hogy az Andrássy út híres Párizsi Nagyáruházának tetejéről minőségi kilátás nyílik a városra: ez volt Budapest első modern áruháza, a főváros legszebb sugárútjának legszebb épülete.

A gazdag történelemmel rendelkező áruház tetejére szintén naplementekor érdemes érkezni, hiszen a kialakításának hála ilyenkor a budai hegyek mögött leereszkedő nap látványában gyönyörködhetünk.

A fröccs hideg, a zene jó, a kilátás pedig egyszerűen csodálatos.

Rombusz

Ezt a teraszt egy kósza kutyasétáltatós délutánon fedeztük fel magunknak – fogalmunk sem volt róla, hogy a Ráday utca egyik üres, beépítetlen placcán ilyen hangulatos helyre fogunk bukkanni.

A Rombuszban az árak barátiak, a hangulat családias, a pincérek kedvesek (és, mint rájöttünk, mindenki kutyabarát).

Nem csak frissítőket, de díjnyertes gyrost is lehet errefelé kapni, és elrejtettek egy szabaduló szobát is az egyik oldalépületben, így aki izgalmas programot keres, az sem jár rossz helyen.

A bejárattal szemközt álló színpadon pedig koncerteket is elcsíphet az, aki éppen jókor érkezik.

Raqpart

Hiánypótló helyként nyílt tavaly a Raqpart a Lánchíd tövében: a panoráma gyakorlatilag verhetetlen, és szelfizni is jókat lehet a háttérben az oroszlánokkal vagy a kivilágított budai várral.

Bár az árak kicsit borsosabbak, a hangulat, a kilátás és a zene kárpótol mindenért – rendszeresen rendeznek itt deep house esteket a Budapest Calling rendezvénysorozat jóvoltából, napközben pedig inkább lazulós, nyugodt hangulat várja a látogatókat.

Érdemes kipróbálni a hely híres alkoholos smoothie-jait: ha épp nem tudunk dönteni, hogy milyen italt válasszunk, a baristák előszeretettel segítenek nekünk, és érdemes rájuk bízni magunkat, mert tudják, mit csinálnak…

A Raqpart kiindulási helynek szintén tökéletes egy pénteki-szombati éjszakán, mert a városközpontban, mindentől sétatávra található.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást