A 7 leggyorsabban növő szobanövény, ha lakásdzsungelt szeretnél

A 7 leggyorsabban növő szobanövény, ha lakásdzsungelt szeretnél

Címlap / Otthon / Dekor / A 7 leggyorsabban növő szobanövény, ha lakásdzsungelt szeretnél / 2. oldal

Monstera Adansonii

Jellegzetes lyukacsos levelei miatt svájci sajt növénynek is nevezik, és Monkey Leaf, Monkey Mask vagy Monkey Face fantázianéven is árulják. Valódi dzsungelnövény, ennek megfelelően szereti a meleg, párás helyeket, a földjét érdemes nedvesen tartani, de ne álljon alatta a víz. Szüksége van sok-sok napfényre is ahhoz, hogy elképesztő gyorsasággal növekedjen, a közvetlen napsütést viszont kerülni kell.

Szárai egy darabig felfelé nőnek, majd, ha nem tudnak mibe megkapaszkodni, lehajolnak és szép ámpolna növény lehet belőle – bár a hozzá értők szerint a leggyorsabb növekedést és a legszebb, legnagyobb leveleket úgy lehet elérni, ha hagyjuk, hogy a monstera felfusson valamire.

Rhaphidophora Tetrasperma

A Monstera Minima néven is ismert növény levelein már fiatal korában is látni lehet a jellegzetes lyukakat, de arra sem kell sokáig várni, hogy hatalmasra nőjön. Szereti a fényt, viszont egyáltalán nem kényes, kezdő növénytartók is bátran próbálkozhatnak vele, mert szinte elpusztíthatatlan. Szereti a párát, érdemes naponta permetezni, és cserébe azt is szinte napról napra láthatod majd, hogyan a növényed szemmel láthatóan növekszik.

Oldalak: 1 2 3

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást