A 4 leggyakoribb ok, amiért az exed üzen neked

A 4 leggyakoribb ok, amiért az exed üzen neked

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / A 4 leggyakoribb ok, amiért az exed üzen neked

Derült égből villámcsapásként érhet, amikor a telefonodon felvillan egy új értesítés, amiben messze nem a barátnőd érdeklődik irántad: az exed jelentkezett be újra! De vajon mi állhat ennek a háttérben? Érdekes az alábbiakra gondolnod, mert ezek a leggyakoribb okok, amiért az exek üzennek.

Egy kis szexben reménykedik

Lehet, hogy a párkapcsolatotok úgy alapjaiban nem működött, viszont a szex nagyon is jó volt köztetek. Ebben az esetben könnyen előfordulhat, hogy az ismétlés reményében ír neked, persze szigorúan érzelmek nélkül. Ez kellően fájdalmas tud lenni, főleg, hogy a legtöbbször nem arról van szó, hogy nyíltan közli veled, mit szeretne, sokkal inkább puhatolózik, ami természetesen félreérthető is lehet számodra. Ha nem olyannak ismerted meg, mint aki a szakítás után is szeretné tartani a kapcsolatot, vagy nincs rá túl sok esély, hogy felismerte, mekkorát hibázott, mindig gondolj erre az eshetőségre is!

A 4 leggyakoribb ok, amiért az exed üzen neked

Ellenőrzi, túlvagy-e rajta

Sajnos van egy önző oldalunk, és ebből kiindulva az exnek is van: sok esetben egyszerűen csak azért ír, mert tudni szeretné, túlvagy-e már rajta, esetleg még mindig szenvedsz a hiánya miatt. Ez egy kétélű dolog, mert az egyik fele azt akarja, hogy érezd jól magadat, és minél előbb essél túl ezen a nehéz időszakon, a másik fele, az egoista oldala viszont abban reménykedik, hogy utána sóvárogsz.

Az önbizalmának sokkal jobbat tesz, ha azt tapasztalja, hogy a hiánya jelentős, mintha azzal szembesül, hogy egyáltalán nem állt meg nélküle az életed.

Nem akar bunkó lenni

Alapvetően az lenne a normális és kívánatos, hogy senki sem akar bunkón viselkedni az exével, de a legtöbbször sajnos nem erről van szó. Szerencsés, ha eljuttok erre a szintre, mert ez is azt mutatja, hogy túl vagytok egymáson, és nem szeretnétek bántani a másikat. Ekkor lehet, hogy teljesen ártalmatlan az üzenete, pl. nem kell összeesküvést sejtened a háttérben, ha felköszönt a szülinapodon. Az is lehet, hogy teljesen hétköznapi dolog miatt ír neked: szeretné elkérni egy közvetlen ismerősöd telefonszámát, de ha már úgyis beszéltek, illendőségből megkérdezi, mi újság veled.

Ez nem azt jelenti, hogy ágyba akar bújni veled, hogy újra össze akar jönni, vagy éppen bosszúhadjáratot szervez, pusztán annyit tesz, hogy normálisan viselkedik.

Lehet, hogy ez egyelőre csak erőltetett, de az is lehet, hogy már tényleg eljutott a semlegességig – nem biztos, hogy valaha is ki fog derülni. Ami viszont biztos, hogy letette a csatabárdot, és neked sem igazán érdemes támadólag fellépni ellene.

Tényleg újra akarja kezdeni

A 4 leggyakoribb ok, amiért az exed üzen neked

Bizony, ez is benne van a pakliban. Rengeteg olyan páros akad, akik eljutottak a szakításig, néhány hónapot, vagy akár évet is külön voltak, végül mégis visszataláltak egymáshoz. Ez az indok is a leggyakoribbak közé tartozik, de azért mégsem mondhatjuk általánosnak. Azonban a rövid levelezésből gyorsan kiderül, ez állhat-e a háttérben. Az exed minél előbb szeretne találkozni, bocsánatkérően ír, közli veled, hogy megbánta a dolgokat, esetleg már üzenetben egyértelműsíti, hogy békülni akar? Ekkor sem árt óvatosnak lenned, mert bár sok mindenkinek sikerült az újrakezdés, rengeteg szempontot mérlegelnetek kell.

Továbbá tartsd szem előtt, hogy más szándékai is lehetnek, pl. akár a korábban említtet szex is, amit – ugyan nem túl szimpatikusan, de – így vezet fel.

Az ex-kérdés a legtöbb esetben kényes ügy, már csak azért is, mert azt hiheted, hogy nálad jobban senki sem ismeri a volt barátodat, de nem tudhatod, egy szakítás mit hozott ki belőle. Jó és rossz irányba is megváltozhatott a személyisége, a hozzáállása, ezért a válaszadás során éppúgy legyél kellően körültekintő, óvatos, mint az esetleges személyes találkozó alkalmával.

Képek forrása: Forewer/Depositphotos.comSonyachny/Depositphotos.com

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást