Mi a legfontosabb dolog egy hosszútávú kapcsolatban? A statisztika elárulja!

Mi a legfontosabb dolog egy hosszútávú kapcsolatban? A statisztika elárulja!

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / Mi a legfontosabb dolog egy hosszútávú kapcsolatban? A statisztika elárulja!

Bár nem lehet egy kalap alá venni minden párkapcsolatot, annyi biztos, hogy vannak közös alappillérek, amelyek mindenkinek ugyanannyira fontosak. De pontosan mi az, ami elengedhetetlen egy hosszú távú kapcsolat esetén? A statisztikák megválaszolják!

Még mielőtt elárulnánk, hogy milyen eredménnyel zárult a LovePanky felmérése, próbáld meg te megtippelni, mi az a négy dolog, amit a résztvevők igazán elengedhetetlennek tartanak egy kapcsolatban. Ugyanis nem kizárt, hogy eddig te egészen másképp gondolkodtál ezen a téren, mint a többség (vagy akár a párod), noha ebben a kérdésben két embernek muszáj egyetértenie. 

Az őszinte szerelem

A felmérés eredményei szerint az emberek 65%-a véli úgy, hogy egy kapcsolatnak nincs jövője bizalom és őszinteség nélkül. Ezzel pedig azok különösen egyet értenek, akik tapasztalták már meg a bizalom megrendülését. Mindegy, hogy ez megcsalást jelent, vagy akár csak egy női ismerőst, akivel sokat beszélget a párunk, onnantól kezdve, hogy kétkedni kezdünk az elköteleződésében, képzeletben fokozatosan hátrálunk ki a kapcsolatból.

Ugyanez a helyzet az őszinteséggel is, hiszen ha valakit hazugságon kapunk, elkezdjük megkérdőjelezni a hitelességét, és felmerül bennünk a kérdés: „vajon hányszor nem mondott igazat?” Azonban a jó hír, hogy ha egy kapcsolatban a bizalom vagy az őszinteség megrendült, még van visszaút, ha mindketten hajlandóak vagytok tenni ezért. Fontos, hogy minden érzelmet, kételyt, boldogságot elmondjatok egymásnak, nyíltan. Nem kell magadban tartanod, ha már attól is féltékenynek érzed magad, hogy a párod rámosolygott rendelés közben a pincérnőre, a lényeg, hogy ezt képesek legyetek megbeszélni.

Addig beszéljetek a sérelmekről, ameddig fájnak, majd egy ponton hagyjátok őket magatok mögött.

A legnagyobb hiba, amit ilyenkor az emberek elkövetnek, hogy folyton felemlegetik a félrelépést, és minden vitánál a másikhoz vágják, mígnem ez teljesen értelmét veszti. Türelmesnek és nyugodtnak kell maradnotok, mert ez a folyamat nem hetekbe, hanem hónapokba, de akár évekbe is telhet!

Nyílt beszélgetések

A felmérésben a második helyen a megfelelő kommunikáció állt, 17% választotta ezt a legfontosabb tényezőnek. Hiszen egy párkapcsolatban a társad nem csak a férjed lesz, hanem egy ideális helyzetben a legjobb barátod és bizalmasod is. Az a személy, akivel nem csak arról beszélgetsz, hogy mi történt a munkában, öt perc alatt, főzés közben, hanem az, aki mellé szívesen leülsz, és hallgatod.

Nem nyomkodod közben a telefonodat, nem akarsz fél szemmel a tévére pillantani, mert a beszélgetéseitek valóban érdekelnek.

Ez az, ami sajnos hosszú távon sok kapcsolatból eltűnik. Míg az elején képesek vagytok órákig beszélgetni egy kávé fölött, addig ez évekkel később már nem igazán van így. Nem csoda, hogy sokaknak ezért is olyan fontos, hogy ez jelen legyen hosszú távon is!

Állandó kémia

Meglepő módon a harmadik helyen nem a szexuális együttlétek, és nem is a kiegyensúlyozott anyagi helyzet áll. A résztvevők 11%-a szerint ugyanis a kémia, a vonzalom az, ami elengedhetetlen egy párkapcsolat esetében, különösen hosszú távon. Ebben az esetben persze felmerül a kérdés: mitől függ, hogy két ember között megvan a kémia?

Pszichológusok szerint három tényező számít ilyenkor, melyek közül az egyik az, hogy több közös vonásotok is van. Hasonló a humorérzéketek, ugyanazokat a dolgokat találjátok érdekesnek, és emiatt jól érzitek magatokat együtt. Például nem működik sokáig egy olyan kapcsolat, ahol az egyik fél imád kempingezni, napokat túrázni az erdőben, míg a másik kizárólag a napozást-strandolást részesíti előnyben.

Szintén sokat számít az intimitás: a fizikai érintések, ölelések, csókok, együttlétek. Ezek a tevékenységek szeretethormonokat termelnek, ezért is érzitek magatokat közelebb egymáshoz szex után.

A harmadik tényező pedig a fizikai megjelenés. Nem kell hibátlannak lennie a külsődnek, de a higiénia, időnként egy új frizura, smink, csinos ruha rengeteget számít, hogy megújulj a kapcsolatotokban.

VIDEO 10 ecset, ami nélkül lehet sminkelni, de nem érdemes

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!