A legfinomabb téli italok

A legfinomabb téli italok

Címlap / Életmód / Receptek / A legfinomabb téli italok

Egy hideg téli estén nincs is jobb, mint egy isteni forró italt kortyolgatni. Íme, a kedvenceink, melyek közül szinte mindegyik megállja a helyét a karácsonyi vacsora kísérőjeként.

Forralt bor

A tél egyik kedvence kétségtelenül a forralt bor, ami nem véletlen, hiszen nagyon finom, elkészítése pedig egyszerű. 

Hozzávalók:

1 üveg középkategóriájú vörös bor
3-4 rúd fahéj
szegfűszeg ízlés szerint
4-5 evőkanál cukor
2-3 dl víz
citromhéj, narancshéj

Elkészítés:

A hozzávalókat fazékba tesszük és forráspontig melegítjük. Minél tovább főzzük, annál jobban elpárolódik belőle az alkohol. Ha kelőképp megmelegedett már tölthetjük is poharakba és fogyaszthatjuk. 
 

Grog

Ha egy egyszerűen elkészíthető téli finomságra vágyunk, akkor készítsük el a grogot!

Hozzávalók 4 személyre:

2,5 dl rum
4 cl citromlé
8 teáskanál barnacukor
fél citrom
szegfűszeg
fahéj
citromhéj

Elkészítés: 

A rumot, a citromlét és a cukrot addig melegítjük, amíg a cukor fel nem olvad, majd hozzá adunk néhány szem szegfűszeget és a fahéjdarabkát, majd az egészet öntsük fel forró vízzel. Díszítésként a tetejét szórjuk meg a citromhéjjal vagy narancshéjjal és már fogyaszthatjuk is. 
 

Egg-nog

A meleg tojáslikőr lehet a hideg, téli esték egyik nagy kedvence! Próbáld ki te is, ha valami igazán finom italt szeretnél elkészíteni. 

Hozzávalók:

6 dl tej 
6 tojássárgája 
15-20 dkg cukor 
1,5 dl rum 
1,5 dl brandy 
1 vaníliarúd
frissen reszelt szerecsendió

Elkészítés:

A tejhez hozzáadjuk a hosszában félbevágott a vanília rudat, felforraljuk, majd körülbelül 20 percig lefedve félretesszük. Szűrjük le a vaníliás tejet, majd forráspontig melegítsük újra. Közben egy nagyobb keverőtálban kézi habverővel keverjük össze a tojás sárgákat a cukorral, majd lassan hozzáadjuk a meleg tejet, és folyamatosan keverjük az egészet. A keveréket visszaöntjük a tejeslábosba és takaréklángon kevergetve kicsit besűrítjük, majd beleöntjük a brandyt és a rumot, aztán félretesszük hűlni. Végül a hűtőbe tesszük pihentetni. Fogyasztás előtt melegítsük meg, ha besűrűsödött volna, akkor tejjel hígíthatjuk. Tejszínhabbal és arra reszelt szerecsendióval díszítsük.

VIDEO Íme a 10 legolcsóbb szobanövény, amit imádni fogsz

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!