A legfinomabb tavaszi pizza recept

A legfinomabb tavaszi pizza recept

Címlap / Életmód / Receptek / A legfinomabb tavaszi pizza recept

Gyors és egyszerűen elkészíthető házi pizzarecept. Párolt spárga, szeletelt tojás, paradicsom, sonka és sajt kerül a tetejére.

Hozzávalók 2 pizzához (a feltéthez)

– 20 dkg friss spárga
– 25 dkg reszelt cheddar sajt
– 3 kemény főtt tojás, szeletelve
– 3-4 nagy paradicsom felkockázva, vagy 8-10 koktélparadicsom félbe vágva
– 10 dkg sonka, felkockázva
– holland krém (tojássárgája vajjal kikeverve, citromlével, sóval és borssal fűszerezve – halványsárga, sima krém)

Elkészítése

A hagyományos pizzatészta elkészítését itt találhatod meg.

1. Ha megvan a pizzatészta, nyújtsuk ki és egy kikent pizzasütő edénybe terítsük ki. Melegítsük elő a sütőt 200 C-ra. A tésztát nyomkodjuk a formába és tegyük be a sütőbe 15 percre sülni.

2. Tisztítsuk meg a spárgát, vágjuk 2-3 cm-es darabokra és mikrohullámú sütőben pároljuk meg (öntsünk rá kb. 10 ml vizet és fedő alatt pároljuk). Szűrjük le a spárgát. Szórjuk a tésztára a sajt felét, a spárgát, a szeletelt tojást, a paradicsomot, sonkát és a tetejére a fennmaradó sajtot. Süssük még 15 percig.

3. Tálaláskor öntsünk rá ketchup helyett holland krémet (a fent leírtak alapján készíthetjük el, vagy előre is megvásárolhatjuk). Forrón tálaljuk a pizzát.
 

VIDEO Íme a 10 legolcsóbb szobanövény, amit imádni fogsz

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!