A rántotta az egyik legegyszerűbben elkészíthető étel, ami olyan sokféleképpen variálható, hogy hamar különlegesebbé teheti a reggeleinket, de persze vacsorára vagy akár ebédre is ideális választás lehet. Azonban közel sem a feltéteken múlik minden, ugyanis eleve rengeteget dobhat az elkészült étele, ha már maga a tojás is ízletes és puha. Ehhez pedig profi séfek trükkjeit is érdemes bevetned, függetlenül attól, hogy te magad kezdő vagy gyakorlott szakács vagy.
1/6 Süsd alacsony lángon
Christopher Koetke, az Ajinomoto Health & Nutrition North America séfje szerint egy igazán finom rántotta kivitelezésénél minden azon múlik, hogy mennyi ideig sütjük a tojást. Ő azt tanácsolja, hogy a tojást lágy állagúra süssük, hogy megtartsa a nedvességét, így lesz ugyanis igazán puha és zamatos. Ehhez pedig alacsony lángon, lassan érdemes megsütnünk a rántottát, méghozzá úgy, hogy folyamatosan figyelünk is rá, nem pedig úgy, hogy közben kenyeret szeletelünk vagy egyéb dolgokra koncentrálunk.
A cikk a hirdetés alatt folytatódik!
2/6 Ne hagyd sokáig a tűzhelyen
Markee Manaloto séf szerint a legjobb rántotta elkészítésének módja az, hogy először egy serpenyőben felhevítjük az olajat, majd egyenként feltörjük a megsütni kívánt tojásokat, méghozzá úgy, hogy közvetlenül a serpenyőben landoljanak. Ezután azt tanácsolja, hogy spatulával vagy pálcikával keverjük össze a tojást, majd vegyük is le a tűzhelyről, hogy ne süljön túl, ami abban is segíthet, hogy terjedelmesebb, mutatósabb legyen.
A cikk a hirdetés alatt folytatódik!
VIDEO A legerősebb csillagjegy párosok, akik tökéletes házastársak lesznek