A rántotta az egyik legegyszerűbben elkészíthető étel, ami olyan sokféleképpen variálható, hogy hamar különlegesebbé teheti a reggeleinket, de persze vacsorára vagy akár ebédre is ideális választás lehet. Azonban közel sem a feltéteken múlik minden, ugyanis eleve rengeteget dobhat az elkészült étele, ha már maga a tojás is ízletes és puha. Ehhez pedig profi séfek trükkjeit is érdemes bevetned, függetlenül attól, hogy te magad kezdő vagy gyakorlott szakács vagy.
VIDEO Nyári horoszkóp: Mit hoznak idén nyáron a csillagok?
1/6 Süsd alacsony lángon
Christopher Koetke, az Ajinomoto Health & Nutrition North America séfje szerint egy igazán finom rántotta kivitelezésénél minden azon múlik, hogy mennyi ideig sütjük a tojást. Ő azt tanácsolja, hogy a tojást lágy állagúra süssük, hogy megtartsa a nedvességét, így lesz ugyanis igazán puha és zamatos. Ehhez pedig alacsony lángon, lassan érdemes megsütnünk a rántottát, méghozzá úgy, hogy folyamatosan figyelünk is rá, nem pedig úgy, hogy közben kenyeret szeletelünk vagy egyéb dolgokra koncentrálunk.