A legfinomabb pezsgős koktélok, a nyári felfrissüléshez

A legfinomabb pezsgős koktélok, a nyári felfrissüléshez

Címlap / Életmód / Receptek / A legfinomabb pezsgős koktélok, a nyári felfrissüléshez

Ha igazán nőies italra vágysz, akkor a legjobb választás lehet egy pezsgős koktél! Mindegyikhez csak néhány alapanyag – többek között természetesen egy jó pezsgő – és egy szép pezsgős pohár szükséges!

Black velvet / Bismarck koktél

Hozzávalók:
Hűtött pezsgő
Hűtött barna sör Elkészítés:
Töltsük félig a poharunkat az előre behűtött sörrel, majd óvatosan töltsük rá a szintén hideg pezsgőt. Az ital természetesen díszíthető, de nincs rá feltétlen szükség. Szívószál sem szükséges hozzá, ha söröspohárban kínáljuk.

Champagne koktél

Hozzávalók:
3 rész pezsgő jól behűtve (Champagne)
1/3 rész konyak
1 kockacukor
2 öntet angostura
1 egész citrom
1 narancskarika Elkészítés:
Fogjunk egy pezsgőspoharat, tegyük bele egy kockacukrot, majd öntsük hozzá az angosturat, és hagyjuk, hogy a kockacukor magába szívja a folyadékot, majd adjuk hozzá a konyakot és a pezsgőt. Facsarjuk hozzá a citrom levét. Pezsgőspohárban kínáljuk, amit citrom- vagy narancskarikával díszíthetünk!

Night and day

Hozzávalók:
3 rész behűtött pezsgő
3/4 rész konyak
1/2 rész Cointreau
1/4 rész Campari
jégdara Elkészítés:
Tegyünk félig egy koktélos poharat jégdarával. Öntsük rá a Cointreaut, a konyakot és a Camparit. Végül töltsük rá a pezsgőt. Az ital még elegánsabb, ha előtte a szélét vízbe, majd cukorba mártjuk!

Testa rossa

Hozzávalók:
2 cl eper szirup
1 db eper
száraz pezsgő Elkészítés:
Az epret vágjuk kis darabokra, vagy nyomkodjuk össze eperpürének. Az eperszirupot öntsük a pezsgős pohár aljára, majd tegyük rá az előkészített epret is.

Ezután öntsük fel pezsgővel, és már fogyasztható is. A legelegánsabb, ha a poharat is behűtjük készítés előtt.

Menta Carlo

Hozzávalók:
2 cl gin
2 cl mentalikőr
2 cl cukorszirup
10 cl száraz pezsgő
tört jég Elkészítés:
Fogjunk egy poharat, töltsük tele tört jéggel, majd öntsük a jégre a gint, a likőrt és a cukorszirupot. Végül öntsük fel az egészet pezsgővel. Díszíthetjük mentalevelekkel és koktélcseresznyével.  

Feels Like Home

Hozzávalók:
1 cl vodka
1 cl málnapálinka
száraz pezsgő Elkészítés:
Fogjunk egy jéggel töltött keverőpoharat és töltsük bele a vodkát és a málnapálinkát. Alaposan keverjük össze, majd a keveréket szűrjük át egy old fashioned pohárba. Végül töltsük fel a pezsgővel, díszíthetjük málnaszemekkel és már kínálhatjuk is.

Kir royal

Hozzávalók:
9 cl száraz pezsgő
1 cl Creme de Cassis (feketeribizli likőr) Elkészítés:
Pezsgős pohárba öntsük bele a likőrt, majd öntsük fel a behűtött száraz pezsgővel. Díszítésként használhatunk néhány darab feketeribizli szemet, amit a pohárba szórhatunk, vagy akár egy sötét szedret is, amivel a poharat díszítjük.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást