A legfinomabb epres túrótorta receptje

A legfinomabb epres túrótorta receptje

Címlap / Életmód / Receptek / A legfinomabb epres túrótorta receptje

Itt az eperszezon! A legkedvesebb gyümölcseim közé tartozik. Imádom csak úgy natúr eszegetni, de süteményeimben is szívesen látott vendég. Ez a túrótorta viszonylag hamar elkészül, nagyon kiadós, s a siker garantált. Fontos, hogy 10-12 órát töltsön a hűtőben ez a csemege.

Hozzávalók:
A tésztához:   6 evőkanál liszt 1 evőkanál barnacukor 2 tojás 5 dkg vajas margarin 1/3 csomag sütőpor
A krémhez:   2 evőkanál zselatin 1 dl hideg víz 5 dl habalap 50 dkg sovány tehéntúró 2 csomag vaníliás cukor 1 evőkanál rumaroma 1 citrom reszelt héja 50 dkg eper 1 evőkanál reszelt fehér csoki
Elkészítés:   A tészta hozzávalóit összedolgozzuk. Egy kapcsos tortaformát sütőpapírral kibélelünk, s a tésztamasszát beleöntjük. Előmelegített sütőben 170 fokon kb. 20 perc alatt megsütjük.   A krémhez a zselatint 1 dl hideg vízbe áztatjuk. A habalapot kemény habbá verjük.

A túrót simára keverjük a vaníliás cukorral, a reszelt citromhéjjal, a rumaromával, és beleforgatjuk a habba.   A beáztatott zselatint forrásig hevítjük, majd hűlni hagyjuk. Ha kihűlt, elkeverjük 3-4 kanál túrós krémmel, majd a krém egészébe beledolgozzuk.   A krémmel a tésztát 2 cm magasan beborítjuk, majd a negyedelt eperdarabkákat szépen elrendezzük rajta. Rátesszük a többi krémet. Szeletelt eperrel díszítjük a torta tetejét.   Egy éjszakára tegyük hűtőbe. A kapcsos tortaforma oldalát óvatosan vegyük le. A torta tetejét és szélét reszelt fehércsokoládéval tovább dekorálhatjuk.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást