Otthon

A legcsodálatosabb minimál karácsonyi dekorációk – villámgyorsan elkészülnek!

Nincs olyan lakás, amibe ne passzolna egy-egy minimál dekoráció. Ha ilyen a berendezés, akkor azért, ha pedig eleve zsúfolt, akkor azért fog tökéletesen mutatni a környezetében. Az pedig csak további előny, hogy ezek a díszek csupán pár percnyi energia-befektetés után is tündökölnek.

Ajtódísz minimál stílusban

Keresve sem találnál egyszerűbb ajtódíszt, aminek a minimalista stílus egyáltalán nem von le a látványosságából. Ehhez a díszhez szükséged van egy alapra, amit vehetsz készen, de drótból magad is formára hajlíthatsz.

Ezt követően csinálj egy kis csokrot olyan alapanyagokból, ami passzol az elképzelésedhez, és persze a lakásodhoz.

A csokrot középen fogd össze egy madzaggal, szalaggal, vagy éppen dróttal, végül pedig rögzítsd rá a formára!

Ha van kedved, készíthetsz méretesebb csokrot, az alap nagyobb részét is befedheted, esetleg a formára igazítás után teljesen csupaszon is hagyhatod – ez teljesen az ízlésedre van bízva.

Tobozos dekoráció

Az akasztható dekorációk sokoldalúak, hiszen felkerülhetnek a karácsonyfára, a bejárati ajtóra, a lámpára, és úgy általában bárhová a lakásba.

Egyszerű, és minimalista díszt készíthetsz egy méretes toboz, néhány fenyőág és kész dekorelem segítségével.

Először az akasztó madzagot rögzítsd a toboz tetején, majd ragasztópisztoly segítségével takard el toboz zártabb felét. Ha gondolod, és nagyon minimalista stílusban dekorálnál, ezzel el is készültél!

Amennyiben további kiegészítőkkel feldobnád a tobozt, kedvednek megfelelően díszítheted szalagokkal, gömbökkel, de akár terméseket, arany sprayt is használhatsz a célra.

Olvastad már?  Amilyen a karácsony volt az 50-es és a 60-as években

 

Tálcás adventi gyertyák

Az adventi koszorú általában egy család asztaláról sem hiányzik, de nem mindenkinek van arra ideje, vagy éppen kézügyessége, hogy egy valódi remekművet összedobjon.

Mindkét problémát orvosolja, ha egy tálcára, vagy lapos üvegtányérra rendezed a gyertyákat, a környezetüket pedig stílusodnak megfelelően dekorálod.

Ennek a lehetőségnek nem csak gyorsasága és egyszerűsége az előnye, hanem az is, hogy a későbbiek során könnyen variálhatod, felfrissítheted, a felhasznált díszeket pedig nem kell kidobnod, hiszen nem ragasztózod össze őket.

Később is bármikor előveheted, és felhasználhatod mindegyiket.

Egyszerű, de nagyszerű

Egy kicsit feltűnőbb ajtódekoráció következik, de – tekintve a hagyományos karácsonyi díszeket – ez még mindig inkább a minimalizmus felé húz.

Manapság a lakásdekorációkban hódítanak a feliratok, betűk, így ez természetesen a karácsonyból sem hiányozhat.

A betűk készülhetnek fából, vagy kartonból, önmagukban felhasználhatod őket, de persze kiegészítheted a díszt különféle formákkal, karácsonyi dekorációkkal egyaránt.

Ennél a példánál az O-betű került helyettesítésre egy hagyományos, kör alakú koszorú segítségével, de csak a fantáziád szabhat határt, hogyan készíted el a saját, egyedi díszedet.

A krétatábla mindig jól jön

Szintén nagy népszerűségnek örvend a krétatábla, amit elsősorban sokoldalúságának köszönhet. A lakás bármelyik részében felhasználhatod, praktikussága és díszítő funkciója végett sem foghatsz vele mellé.

Karácsonykor elég, ha írsz rá néhány kedves sort, vagy rajzolsz rá valami témába vágót, és azonnal más hangulat lengi be a lakást.

Olvastad már?  Elbűvölő kézműves karácsonyi díszek, amit a gyerekkel együtt te is élvezni fogsz elkészíteni

Ha nem ragaszkodsz a minimál stílushoz, nyugodtan díszítsd fel a keretet, akár karácsonyfadíszekkel, akár égősorral (bár utóbbi ehhez az irányvonalhoz szintén passzolhat, feltéve, hogy apró ledeket, és csak egy fajta színt választasz a dekorálás során).

A lámpásokkal sem foghatsz mellé

A lámpások sem hiányozhatnak a minimalista lakberendezésből, így a karácsonyi dekorációk között is ott a helyük. Szintén csak pár percnyi munka van velük, könnyen variálhatóak, és rengetegszer fel tudod használni őket.

Akár a lakásban, akár a lépcsőfeljáróban, a lámpásokba messze nem csak gyertyát tehetsz (igaz, ezekkel sosem lőhetsz mellé).

Kerülhet beléjük díszgömb, bármilyen karácsonyi füzér, toboz stb. Emellett jól mutat, ha led-füzérekkel díszíted a lámpások belsejét. Erre a célra tökéletesek az elemmel működő változatok, így nem kell bajlódnod a vezetékek takargatásával.

 

Fényfüzér formára rögzítve

Végül, de nem utolsó sorban itt van még egy igazi minimalista stílusú dekoráció, ami könnyen kivitelezhető, ennek ellenére igazán ünnepi hangulatot áraszt.

Elkészítése során nincs más dolgod, mint egymáshoz rögzíteni a megtisztított ágakat, de természetesen bármilyen más, kész formát (pl. koszorúalap), vagy drótból hajlított változatot is felhasználhatsz.

Ha el tudod vezetni a kábeleket, akkor használhatsz hagyományos fényfüzért, de ha inkább fellógatnád a kész díszt, érdemesebb itt is az elemes változatot bevetned.

Ne egy lelógó kábel rontsa el a tökéletes összhatást!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást