A legbizarrabb bőrápolók, amiket krémekbe tesznek: te magadra kennéd őket?

A legbizarrabb bőrápolók, amiket krémekbe tesznek: te magadra kennéd őket?

Címlap / Stílus / Arc / A legbizarrabb bőrápolók, amiket krémekbe tesznek: te magadra kennéd őket?

A szépségért mindent, mondhatnánk, és azzal is lehetne érvelni, hogy a tömegtermékek korában sokszor meg is eszünk olyasmiket, amiről sejtésünk sincs, honnan származik, az alábbi bőrszépítő trükkök némelyike azonban tényleg kiverte nálunk a biztosítékot. Te magadra kennéd őket az örök fiatalság reményében?

Csiganyálka

Egyre több krémben található meg, és mivel igazából már néhány éve betört a piacra, a csiganyálka éppen csak fel tudott kerülni a listánkra, hiszen különösebben ma már nem is számít ismeretlen csodaszernek.

A gondolat maga ettől persze még bizarr, de tudva, hogy a csiganyálkában található, teljesen természetes hatóanyagok hidratálják a bőrt, kisimítják a ráncokat és lelassítják az öregedést, ráadásul a begyűjtése során a csigáknak sem esik bántódása, azt hiszem, a listánkon szereplő összes bizarr dolog közül ez lenne az első, amit én is bevállalnék. Ha muszáj lenne.


Természetes szépítőszerek! 7 olaj, aminek a te fürdőszobádban is ott a helye


De tényleg, ha azt gondolod, hogy a csiganyálka durva, várd meg, mi következik!

Fullánk

A darázsfullánktól a legtöbben rettegünk, de vannak, akik kifejezetten kérik, hogy a bőrökbe juttassák a darazsak mérgét, mert ez állítólag stimulálja a bőr sejtjeit, és így azok gyorsabban termelik a feszességért felelős anyagokat.

Állítólag Kate Middleton is ezt használta az esküvője előtt, és a lapok szerint Gwyneth Paltrow is nagy rajongó.

Ha mindez nem lenne elég bizarr, hozzátesszük, hogy a kozmetikai iparban a kígyók és a pókok mérge is gyakori szépítőszer – egyrészt a már előbb említett hatás miatt, másrészt azért, mert a botoxhoz hasonlóan ezek némileg lebénítják, de legalábbis ellazítják az arcizmokat, így csökkennek a mimikai ráncok.

Placenta

Igen, arról a placentáról van szó, ami szülés után távozik az anya szervezetéből – ami azonban addig a babát táplálta, az kozmetikusok keze alatt szépítő csodaszerré változik.

Persze, nem a placentát kenik rá valakinek az arcára, csak az abból kinyert vitaminokat, de az eljárás még így is minimum bizarrnak hangzik.

A placentás krémhez emberi és bárány placentát is használnak, és bár sok híresség is esküszik a hatásra, a placentás krémet még mindig nem engedélyezték minden országban, morális kérdésekre hivatkozva.

Abszolút meg tudom érteni, miért hezitálnak.

Fityma

Lehet, hogy te el sem hiszed, hogy ezt olvasod, de én is nehezen hiszem el, hogy leírom: igen, vannak, akik körülmetélésből származó fitymát használnak a bőrszépítő kencék előállításához.

Az egyik ilyen terméket maga Oprah tette népszerűvé, és bár a gyártó szerint magából az emberi bőrből semmi nem kerül a hatóanyagba, csakis a bőrből növesztett sejtek segítik a bőr regenerálását, a dolog mégis bizarr.

Egyébként ugyanezzel az anyaggal segítik elő az égési sérülést szenvedett betegek bőrének regenerálódását is, de azért mégis különbség van aközött, hogy valaki az életben maradása érdekében veti alá magát egy fitymabőrből előállított sejtes kezelésnek, vagy csak azért, mert nem akar szarkalábakat.

Csalogány ürülék

Nincsenek szavak.

Az ember azt gondolná, hogy ha madárürüléket talál az arckrémében, már perelhet is a milliókért, de ami azt illeti, Japánban és Koreában az emberek még fizetnek is azért, hogy az állítólag hatóanyagokban gazdag ürülék kivonatai az arckrémjükbe kerüljenek.

Állítólag az eljárás a gésa kultúrából ered, a vastag, fehér festék ugyanis sokszor okozott bőrproblémákat, így ezek a nők a madárürülékből előállított arclemosót használtak, ami nem csak a festéket távolította el, de a bőrüket is táplálta.

Mi csak annyit javasolnánk, hogy ha mindenképpen ki akarod próbálni ezt a módszert valamelyik ázsiai országban járva, válassz egy jó minőségű spa-t, mert az esetlegesen fertőzött ürülék mindenképpen több kárt csinál, mint hasznot.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást