Ekkor és így kellene csillapítani a lázat – Mi van, ha a gyógyszer nem viszi le?

Ekkor és így kellene csillapítani a lázat – Mi van, ha a gyógyszer nem viszi le?

Címlap / Életmód / Egészség / Ekkor és így kellene csillapítani a lázat – Mi van, ha a gyógyszer nem viszi le? / 3. oldal

Egészen más számít normális testhőmérsékletnek egy kisbabánál, mint egy felnőttnél, ráadásul a láz nem is mindig rossz dolog. Elhoztunk pár fontos információt, amit a koronavírus idején mindenkinek tudnia kellene!

Mivel lehet igazán jól csökkenteni a lázat?

Magától értetődő, hogy ilyenkor lázcsillapítót veszünk be. Ha voltál már nagyon lázas, megtapasztalhattad, milyen az, ha a gyógyszerek után is makacsul 38.5°C-ot mutat a hőmérő. Ráadásul ezekből sem lehet túl sokat bevenni, hiszen szigorú utasításokat kell követnünk, hány óránként hány tablettát szabad bevenni. Még arra is figyelni kell, hogy ne keverjünk eltérő hatóanyagú gyógyszereket. Itt jönnek képbe kiegészítésként a házi praktikák!

Az egyik legfontosabb tennivaló, hogy igyál sok folyadékot, hiszen a láz miatt a tested sokkal gyorsabban kiizzadja a nedvességet, ezért hamar dehidratálttá válhatsz.

Márpedig egy dehidratált, legyengült szervezet nem tud megküzdeni gyorsan a lázzal sem. Erre az esetre jó választás a víz, a koffeinmentes tea, levesek és nem cukrozott gyümölcslevek.

A testedet fontos ilyenkor kívülről is gyógyítani. Jó ötlet, ha veszel egy langyos fürdőt, de figyelj arra, hogy ez semmiképp se legyen hideg vizes! Korábban bevett módszer volt az úgynevezett hűtőfürdő, de ma már bebizonyították, hogy ha valaki hideg vízben fürdik meg lázasan, azzal a testét arra kényszeríti, hogy még hamarabb megpróbáljon felmelegedni, így csak rövidtávú lesz a megoldás. Figyelj arra is, hogy légáteresztő anyagú pizsama legyen rajtad, és egyetlen vékony takarónál többel ne takard be magad, mert hamarabb belázasodhatsz. Ne legyen magas bent a fűtés, és időnként szellőztess, hogy a levegő cserélődjön.

VIDEO A csillagjegyek stresszkezelése a legrosszabbtól a legjobbig

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2 3 4

»