Hozzávalók:
– 6 nagy tojás
– 3 evőkanál füstölt lazac apró darabokra vágva vagy ledarálva
– 3 evőkanál aprított zöldhagyma
– 3 evőkanál lágy krémsajt
– 1 evőkanál tejföl
– 1 teáskanál dijoni mustár
– 2 teáskanál citromlé
– 1/4 teáskanál só
– 1/8 teáskanál őrölt pirospaprika
– díszítéshez: majonéz, zöldpetrezselyem, füstölt lazac szeletek, kaliforniai paprika
Elkészítése:
1. Főzzük meg keményre a tojásokat (15 perc főzési idő szükséges), majd hagyjuk kihűlni őket és hámozzuk meg óvatosan, hogy ne sérüljenek.
2. Vágjuk a tojásokat hosszúban ketté, vegyük ki a sárgájukat és tegyük egy kisebb tálba.
3. A lazacot, tejfölt, mustárt, krémsajtot és fűszereket keverjük el a tojássárgákkal. Töltsük meg a töltelékkel a tojásfehérjéket.
4. Tejszínhab nyomóba tegyünk majonézt és díszítsük a tojásokat vele. Megszórhatjuk apróra vágott zöldpetrezselyemmel, lazaccal és kaliforniai paprikával is.