Lazacos, krémsajtos töltött tojás

Lazacos, krémsajtos töltött tojás

Címlap / Életmód / Receptek / Lazacos, krémsajtos töltött tojás

A szokványos májkrémes töltött tojás receptjénél itt egy egzotikusabb füstölt lazacos, krémsajtos változat. Különleges alkalmakra előételnek ideális választás.

Hozzávalók:

– 6 nagy tojás
– 3 evőkanál füstölt lazac apró darabokra vágva vagy ledarálva
– 3 evőkanál aprított zöldhagyma
– 3 evőkanál lágy krémsajt
– 1 evőkanál tejföl
– 1 teáskanál dijoni mustár
– 2 teáskanál citromlé
– 1/4 teáskanál só
– 1/8 teáskanál őrölt pirospaprika
– díszítéshez: majonéz, zöldpetrezselyem, füstölt lazac szeletek, kaliforniai paprika

Elkészítése:

1. Főzzük meg keményre a tojásokat (15 perc főzési idő szükséges), majd hagyjuk kihűlni őket és hámozzuk meg óvatosan, hogy ne sérüljenek.

2. Vágjuk a tojásokat hosszúban ketté, vegyük ki a sárgájukat és tegyük egy kisebb tálba.

3. A lazacot, tejfölt, mustárt, krémsajtot és fűszereket keverjük el a tojássárgákkal. Töltsük meg a töltelékkel a tojásfehérjéket.

4. Tejszínhab nyomóba tegyünk majonézt és díszítsük a tojásokat vele. Megszórhatjuk apróra vágott  zöldpetrezselyemmel, lazaccal és kaliforniai paprikával is.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást