4 árnyékos pergola, ami látványossá teszi a kiülőket

4 árnyékos pergola, ami látványossá teszi a kiülőket

Címlap / Otthon / Kert és terasz / 4 árnyékos pergola, ami látványossá teszi a kiülőket

Manapság a pergolák már jóval túlmutatnak eredeti funkciójukon, és bár az árnyékolás még mindig fontos szempont a megtervezésük során, a modernitás alaposan átszőtte ezeket a praktikus építményeket. A beépíthető világításon, árnyékoló funkciókon túl, a napelemes berendezések mellett a pergolák minden létező igényt kielégítenek. A megfelelő kontextusban az összes lakberendezési stílushoz passzolnak.

Teraszhoz tartozó pergolák

A pergolák többnyire a teraszokhoz csatlakoznak, egyfajta látványos féltetőként egészítik ki a ház előtt található teret. Hasznosságuk megkérdőjelezhetetlen, hiszen nem csak tökéletesen díszítik környezetüket, hanem árnyékot is adnak, ráadásul számos dekorációs lehetőségnek otthont biztosítanak.

A pergolák klasszikus formájukban megfelelnek arra, hogy virágokat futass rájuk, ám a modernebb darabok inkább csak önmagukban, letisztult formában díszítenek. A romantikus hangulat jegyében ugyanakkor a virágok mellett a fényfüzérek, lámpások, csillárok, valamint a fellógatható kaspók, virágtartók is rendszerint helyet kapnak.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2 3 4

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást