Az adventi időszakban nagy a sürgés-forgás a konyhában, sok finomság készül az ünnepi hangulatban. Egy fokkal nehezebb dolgod van, ha valamelyik alap összetevőre érzékeny vagy, így néha drágább, néha nehezebben kezelhető alapanyagokkal kell dolgoznod. Most hoztunk nektek néhány olyan könnyen elkészíthető receptet, amit az étel érzékenyek is bátran elfogyaszthatnak!
2/4 Paleo cookie
Lehet úgy is finom desszerteket készíteni, hogy egészséges alapanyagokat használsz hozzá. Nekem ez az egyik kedvenc ünnepi egészséges süti receptem, ami nem tartalmaz se cukrot, se lisztet, mégis nagyon finom. Kipróbálod?
Hozzávalók:
– 4 evőkanál kókuszolaj
– vanília aroma
– 60 g kókuszreszelék
– 40 g zabpehely
– 40 g mogyoró/dió/mandula (vagy ezek keveréke)
– 60 g csokoládé
Melegítsd elő a sütőt 160 fokra, majd bélelj ki egy tepsit sütőpapírral. Ha ez megvan, akkor nyomd szét a banánt egy tálban villával, add hozzá a kókuszolajat, az egész tojást és a kókuszreszeléket. A zabpelyhet, a magokat és a csokit (ez lehet laktózmentes tej- vagy étcsoki is) pedig aprítsd össze késes robotgéppel. Nagyjából egy lisztszerű állagot kell kapnod. Ha ezzel megvagy, akkor keverd össze a tojásos masszával, majd kis golyókat formálva készítsd el a kekszeket és kicsit lapítsd is össze őket a tepsiben a kezeddel. Ha kész az összes kis kekszecske, akkor mehetnek a sütőbe, kb. 20-25 percre. Arra figyelj, hogy csak akkor tudod majd szépen kivenni a kész kekszeket a tepsiből, ha valamennyire már kihűltek.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!