Az őszi délutánokon néha nincs is jobb, mint elvonulni a konyhába, és sütni néhány ínycsiklandó finomságot. Függetlenül attól, hogy inkább az édességeket vagy a sós süteményeket szereted, vagy mekkora gyakorlatod van a konyhában, ha biztosra akarsz menni, a sós muffinokban nem fogsz csalódni. Amellett, hogy laktatóak, ideális vendégváró falatok, és munkában is tökéletesek, tízóraira, uzsonnára, sőt ebédre is – vagyis akár főételként is fogyaszthatóak. Így ha legközelebb sütni támad kedved, néhány verzióban feltétlenül érdemes kipróbálnod.
1/3 Pizzás muffin
Ha van olyan étel, amit szinte mindenki szeret, az egyértelműen a pizza. Megannyi verzióban elkészítheted, de egy remek sós muffint is varázsolhatsz belőle. Az ízesítést természetesen kedved szerint variálhatod, és igény szerint egy alakbarátabb verzióban is elkészítheted.
Hozzávalók:
120 gramm reszelt sajt
75 sonka
60 ml tejszín
50 g koktélparadicsom
40 g mandulaliszt/zabpehelyliszt
30 g olvasztott vaj
2 tojás
1 teáskanál sütőpor
1 tk apróra vágott bazsalikom
1/2 tk oregánó
1/8 tk fokhagymapor
Elkészítés:Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra. A koktélparadicsomot és a sonkát apró kockákra vágjuk, és egy nagy tálba tesszük. Adjuk hozzá a száraz hozzávalókat a tál tartalmához, és alaposan keverjük össze. Tegyük bele a többi hozzávalót, és egy kanállal vagy spatulával keverjük addig, amíg sima tésztát nem kapunk. Osszuk el egyenletesen a masszát egy muffin sütőformában. Süssük a pizza muffinokat 180 °C-on (alsó-felső programon) körülbelül 15 percig. Fogyasztás előtt hagyjuk egy kicsit hagyjuk, hogy hűljenek a muffinok, majd néhány perc után máris ehetjük.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!