Ez az, amire nem figyelünk lakásvásárlásnál – később pedig megbánjuk

Ez az, amire nem figyelünk lakásvásárlásnál – később pedig megbánjuk

Címlap / Életmód / Pénz és hivatás / Ez az, amire nem figyelünk lakásvásárlásnál – később pedig megbánjuk

A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!
«Előző
1/5
Következő»
Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

5 hozzászólás

 • Hartyányi Zita
  2020.09.30., 15:23

  Fontos szempont lehet még egy az ablak-erkély előtt növekvő fa, ami később beárnyékolhatja az egyébként most még napsütötte lakást.

  Válasz
  • Szirák Viki
   2020.09.30., 16:14

   Kedves Zita! Köszönöm a kiegészítést, ez egy nagyon jó tanács! A tapasztalat mondatta veled vagy csak úgy eszedbe jutott? 🙂

   Válasz
   • Norbit
    2023.03.11., 18:05

    Nálam egy diófa 15 centit emelt a járdán és jelenleg is kihívás a brutál törzse miatt a kiszedése. Nem való ház közelébe és nem csak árnyék miatt, főleg nem diófa.
    A talaj megsüllyedt, a ház megrepedt.

    Válasz
 • Katka
  2022.03.11., 21:51

  Haha, minél nagyobb a lakás, annál inkább tele lesz kacatokkal, mert végre van hely nekik 😀

  Válasz
 • Béla
  2022.03.11., 22:07

  Ami a legfontosabb, az elektromos hálózat. Egy aluvezetékkel és régi ótvar elektromos hálózattal egy totális felújítást is a nyakunkba veszünk. Sajnos nagyon sok régebbi épület is életveszélyes ilyen téren. Célszerű erről szakemberrel tájékozódni, akkor is, ha állítólag, ha papíros is felújították. Később sokkal többe kerülhet.
  Az meg kinek hiányzik, hogy a most vásárolt lakásban esetleg nincsenek modern védőcsövek és nem csak hogy cserélni nem lehet, az egész lakás végig kell vágni, vésni és jöhet a javítás, festés.

  Ma már jobb szerelők képesek több szakaszra bontani a kivitelezést is.
  Saját káromon tanultam, ha előbb egy szoba készül el, nevezetesen az új gerinc, akkor nem kell egyszerre az egész lakást felújítani…

  Nálam voltak ugyan csövek, de szakértelem nem.
  A villanyszerelő egy kókány volt sajnos és hónapokig romokban volt a lakás.
  Pl. kikerülhetet volna az elosztó a megfelelő helyre, ahonnan a létfontosságú helyekre máris egy-egy cső megy. Onnan a szoba régi hálózata már biztosítva még bírta volna.
  Noha a bojlernek teljesen új kábel kellett, ez volt a legegyszerűbb, mert ez a helység közvetlen falszomszédja az elosztónak…. hát ilyenek, nem a másik barom szétvéste a lakás és még a konnektorok sem jó helyre kerültek. Azokat egyébként át kellett később alakítani, mert eleve idétlenül lettek bekötve és életveszélyesen, kilazult földeléssel. Az új emberem megcsinálta szabályosra. Igaz a konyhában sajnos ehhez egy további csövet kellett kiépíteni, szerencsére készre festés és még burkolás előtt. Az a vicc, hogy ő saját kárán tanulta a szakmát és elég maximalista. Igaz az elosztódoboz is átalakult és jó sokba került, mivel kétszer annyi cucc került bele, ilyen védő, olyan szűrő, ÁVK, Relé, azt se tudom micsodák, de jó, mert állítólag még a készülékeket is védi és véletlen sem csíphet semmi.

  Válasz

Írj egy hozzászólást