Dekor / Otthon

Lakáskiegészítők, amiket nyugodtan vehetsz másodkézből

Lakáskiegészítők, amiket nyugodtan vehetsz másodkézből

Azt lassan már megszokjuk, hogy turkálókból öltözködni teljesen természetes, sőt, szerencsére mostanában már divatos dolog is. De az még mindig várat magára, hogy rájöjjünk: az otthonunkat is nyugodtan berendezhetjük, legalább részben, használt holmikból.

Ez a pénztárcánknak és a környezetünknek is jót tesz, nem feltétlenül kell mindenből a legújabbat venni – a régi legalább biztosan kiállta az idő próbáját. Az alábbi lakáskiegészítőket nyugodtan keresheted a használtpiacon.

Régi, masszív bútorok

Ezek biztosan nem fognak összeesni fél éven belül – már kiállták az idő próbáját, és biztosan masszívak, időtállók. Ezek a bútorok ugyanis még sokkal többe kerültek annak idején, mint amennyibe most egy átlagos, ikeás bútor kerül, ami magával hozta azt is, hogy sokkal hosszabb távra terveztek velük.

Képek forrása: 1 / 2 / 3

Akinek a nagyszüleinél van még abból a régi, vitrines nappali-szekrénysorból, az pontosan tudja, miről beszélek. Egy-két ilyen darabra nagyon megéri beruházni.

Tükrök

Persze, valószínűleg a bolhapiacon talált tükrök nem azért lesznek az otthonod ékei, mert annyira sértetlenek, és pontosan visszaadják a tükörképedet.

Képek forrása: 1 / 2 / 3

A megfelelő stylinggal viszont nagyon jól mutathatnak a nappaliban vagy a hálóban, még akkor is, ha kicsit kopottak – pontosan ez lesz a bájos bennük. Ha a keret tetszik, vagy valami megfog benne, ne hagyd ott a boltban vagy a piacon – biztosan találsz neki helyet valahol a lakásban.

Lámpák

Képek forrása: 1 / 2 / 3

A vintage lámpáknak kifejezetten reneszánszuk van mostanában, nem is véletlenül: viszonylag olcsón szerezhetsz be olyan darabokat, amik aztán meghatározzák az egész helyiség hangulatát. Mindegy, hogy régi, ernyős lámpákról vagy a hetvenes évek műanyag divatdarabjairól van szó, igazi statement darabot hozhatsz vele a lakásba.

Szőnyegek

Képek forrása: 1 / 2 / 3

Ha nem a fehér, habos-babos szőnyegeket kedveled, hanem az igazi, kézzel készített, drága változatokat, jobban jársz, ha másodkézből szerzed be őket. Ha vigyáztak rájuk, ezek a kiegészítők nagyon könnyen kitisztíthatók, és újra használhatók – így egy nagyon drága darabot is akár a töredékéért tudsz majd beszerezni, és igazi értéket vihetsz az otthonodba anélkül, hogy vagyonokat kelljen költened hozzá.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást