Dekor / Otthon

5 lakás, amiben jól mutat a galériaágy

5 lakás, amiben jól mutat a galériaágy

A galériaágyra általában úgy gondolunk, mint szükséges rosszra, amivel néhány extra négyzetmétert nyerhetünk az aprócska terekben. Az alábbi képek láttán azonban te is megbizonyosodhatsz arról, hogy nem csak praktikusak, de stílusosak is lehetnek az ilyen fekhelyek!

A saját kis kuckód

A megfelelő világítással és a textíliák megválogatásával sem a galériaágynak, sem az alatta lévő térnek nem kell nyomottnak vagy sötétnek lennie. 

Néhány apró lakberendezési trükkel kellemes kuckóhangulatot érhetsz el.

Míg egy súlyos kanapé esetleg szűkítené a teret és tömött hatást keltene, addig néhány puha párna és könnyű függöny intim hangulatot teremt, miközben a tér is szellős marad.

Fehérre festve

A legtöbb galériaágy fémszínű, vagy természetes fa hatású, ami legtöbb esetben nagyon jól mutat, de egy kisebb, sötétebb helyen érdemes megfontolni a fehér színű keretet.

Ettől az egész szoba nagyobbnak és világosabbnak tűnik, mivel nem lesz olyan szembetűnő, hogy egy robusztus szerkezet töri meg a teret. 

A világos színnel ráadásul a fényviszonyokon is dobhatsz egy keveset.

Okos megoldás

A budapesti, régebbi építésű lakások között is akad szép számmal olyan, aminek a szobájában található egy ilyen ablaktalan kis beugró.

Ez a rész szinte kínálja a helyet a galériaágy kialakítására, hiszen nem csak intimebb hangulatot teremt, de duplán hasznosítható vele a tér – egyrészt alvásra, másrészt például dolgozósaroknak.

Egy galériaággyal mindkettőhöz megfelelő körülményeket teremthetsz.

Aludj a gardróbod felett!

Sokan esnek abba a hibába, hogy megpróbálják középen elfelezni a belmagasságot, de hacsak nem egy óriási lakásban laksz, akkor ezzel két, nem túl jól hasznosítható teret kapsz.

Érdemes megfontolni, hogy egy kicsit magasabbra tedd a galériádat, és a felső részt valóban csak alvásra használd.

Az alsó területet így – bár valószínűleg egy kávézósarok kialakításához még mindig kicsit sötét lesz – használhatod például kényelmes kialakítású gardróbnak, ahol mindennek jut elegendő hely.

Kényelmes tárolás

Ha nem vagy a galériák híve, vagy egyszerűen csak nem elég magas a lakásod hozzá, akkor is érdemes lehet egy kicsit megemelni az ágyadat.

Az így kialakított dobogóval rengeteg értékes területet nyersz, ahová sok olyan dolgot elpakolhatsz, aminek egyébként nem lenne helye.

Ha egyszerű anyagot és fogantyúk nélküli megoldásokat használsz, akkor a minimalista stílust sem kell feladnod.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást