Egy új kutatás szerint rontja a kapcsolat esélyét, ha valamilyen ételintoleranciád vagy -allergiád van

Egy új kutatás szerint rontja a kapcsolat esélyét, ha valamilyen ételintoleranciád vagy -allergiád van

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / Egy új kutatás szerint rontja a kapcsolat esélyét, ha valamilyen ételintoleranciád vagy -allergiád van

Az első benyomás mindössze 15 másodperc alatt születik meg valakiben, és jóval többet nyom a latban a vacsora, mint a saját külsejük.

Nincs ez másképp a vendégoldalon sem: a vacsora alatt bármi megtörténhet, kilötyöghet az ital, ételmaradék ragadhat a fogaid közé, de lehet baj az is, ha túl sokat vagy túl keveset eszel, nem elég sós számodra az étel stb.

Egy új kutatás szerint válogatósnak is tűnhetsz, ha például diétázol, vagy gluténmentes ételt ehetsz csak, és ez befolyásolhatja a rólad kialakult képet.

Az emberek jelentős része küzd ételekhez vagy italokhoz kapcsolódó allergiával és érzékenységgel. Lehet, hogy a laktózra, az alkoholra, a vörös húsokra, netalán a tojásra vagy érzékeny. Ha olyanok társaságában vagy, akik jól ismernek, az érzékenységed kevésbé jelent már gondot, ám ha valaki addig ismeretlennel ebédelsz vagy vacsorázol, mindent el kell magyaráznod neki, és azzal is számolnod kell, hogy a partnered lehetőségei is korlátozottá válnak arra, hogy mit tesz eléd, hiszen nem tálalhat fel bármit neked.

Kutatások szerint a gluténérzékenység lehet jó és rossz pont is egy kezdődő kapcsolatnál a partner szemében: mivel egy újkeletű dologról van szó, tűnhetsz a partnered szemében rendkívül egészségtudatosnak, és ez hízelgő lehet rád nézve. Másrészt tűnhetsz válogatósnak is, illetve énközpontúnak, sőt, sokan feminin vonásnak is tartják ezt a fajta érzékenységet.

Azok, akik zsírszegény diétát követnek, mások szemében kevésbé tűnnek boldognak, mondhatni unalmasnak tartják őket, semmint azokat, akik nem foglalkoznak egyáltalán a kalóriaszámolással vagy a koleszterinszintjükkel.

A gluténmentes diétát követőkről – a felmérések alapján – a megkérdezettek többsége azt gondolja, hogy válogatós, nehéz a kedvére tenni, igényes, ad a külsejére, de egészségtudatosnak és fegyelmezettnek is hiszik őket. Ugyanakkor elrettentő is lehet egy új partner számára a gluténérzékenység egy bimbózó kapcsolat jövőjét tekintve, különösen, ha a diétára szoruló fél férfi.

A kutatások alapján mégis megállapítható, hogy ha gluténérzékenységgel küzdesz, nem kell feltétlenül aggódnod, hogyan beszélj erről a leendő partnerednek, bár a férfiaknak kicsit nehezebb dolguk van. Mindenesetre, akár férfi, akár nő vagy, mielőtt válogatósnak tartanának, az egészséges ételekhez mindenképp ragaszkodj, mert azok nemcsak beleillenek a diétádba, de a partnered számára is kívánatosak és hasznosak lehetnek.

Kép forrása: olly18/depositphotos.com

VIDEO A csillagjegyek stresszkezelése a legrosszabbtól a legjobbig

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!