Amikor a külső szépül, az sokszor a belső szépség kárára történik

Amikor a külső szépül, az sokszor a belső szépség kárára történik

Címlap / Stílus / Test / Amikor a külső szépül, az sokszor a belső szépség kárára történik

Amikor a külső szépség a legfontosabb

Mindenkinek az életében van olyan időszak, amikor a külső szépség a fontosabb. Kezdve az iskolás évekkel, amikor mindent ez dönt el. Mert, ha előnyös külsővel vagyunk megáldva, akkor megkapjuk a suli legjobb pasiját, bekerülünk a legnépszerűbbek közé és olyan baráti társaságba, ahol szintén hasonlóan jó adottságú emberek vannak.

A középiskolai évek talán a legfelszínesebbek közé tartoznak, mert jóformán mindent a külsőségek irányítanak. Majdhogynem cikinek számító dolog, ha valaki felhívja a figyelmet a belső értékek fontosságára. Ám szerencsés esetben ezek az évek hamar elmúlnak és rájövünk, hogy a külső nem minden. Észrevesszük, hogy lehet, hogy a suli leghelyesebb pasijával járhattunk, de végtelenül unatkoztunk mellette. A népszerű diákok társaságában pedig nem lehettünk önmagunk, folyton szerepet játszottunk.

Ilyen szempontból a felnőtt lét már megváltás lehet, hiszen, ahogy kezdünk rájönni arra, hogy kik is vagyunk valójában, egyre jobban háttérbe szorulnak a külsőségek.

Ez függ attól is, hogy merre sodor minket az élet, de jó esetben, elkezdjük látni az emberek valódi énjét is. Persze ez túl harmonikusan hangzik, mert akkor a felnőttek világa sem lenne ennyire felszínes. Sokan maradnak a külsőségek rabjai és szinte mindent ebben mérnek. 

Ozan Culha/pexels.com

Külső mosás, belső takarítás nélkül

Ezt a jelenséget leginkább a kocsimosáshoz lehetne hasonlítani. Amikor valaki folyamatosan csak kívülről mossa le az autóját, belül viszont piszkos marad. Ez azt szimbolizálja, hogy fontos számára a megjelenés és mások véleménye, a belsőre, viszont már nem szentel túl sok energiát, hiszen azt már kevesebben látják. Hasonlóképpen működik a külsőnk csinosítása is. Amikor túl nagy rajta a fókusz, nem koncentrálunk a belsőre. Túlságosan elterelődik a figyelmünk.

Akik a test rabjai, azok elhanyagolják a lelküket.

Nem a test gondozásáról van szó, hiszen roppant fontos, hogy megadjuk számára a kellő törődést. Fontos az egészséges táplálkozás, a kényeztetés, a sport és a szépítkezés is. Amíg ez harmonikusan működik, addig a lélek is kellő szerepet kap a gondoskodásban. Abból lehet érzékelni az elcsúszást, ha bizonyos tünetek megjelennek:

  • Kényszeres vásárlás
  • Túlzásba vitt sminkelés
  • Túl sok szépészeti beavatkozás
  • Túl sok sport
  • Étkezési zavarok
  • Hangulatingadozások
  • Felszínes emberi kapcsolatok

Kezdd el a belső takarítást!

A külső szépség minden esetben kevés és nem is lehet a belső szépségre koncentrálni, ha minden figyelmünket leköti a kinézetünk. Igenis fontos az ápolt, igényes külső és mindenkinek meg kell találni azt a kinézetet, amivel a legjobban érzi magát. Azonban ez soha nem mehet a belső rovására.

Meg kell teremteni egy olyan egyensúlyi állapotot, melyben test és lélek harmonikusan működik, erősítik egymást.

Máskülönben diszharmónia jön létre és valamelyik jelezni fog, hogy több törődést igényelne. Az sem jó, ha pánikszerűen, a külsődet elhanyagolva, kizárólag befelé figyelsz, hiszen a tested igenis a legjobbat érdemli. A legfontosabb, hogy megtaláld azt az egyensúlyi pontot, ahol kívül-belül, a lehető legjobb módon tudod szépíteni magad.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást