Otthon / Dekor

Különleges téma ötletek, ha házibulit rendezel

A házibulik elsülhetnek nagyon jól, de sajnos rosszul is, hiszen megfelelő téma nélkül könnyen unalmassá válhat az otthoni szórakozás. Ezt kiküszöbölendő érdemes már előre felkészülnöd, és izgalmas ötletekkel biztosítanod, hogy véletlenül se legyen lapos a hangulat!

Választott film

Érdekes, és semmiképpen sem hétköznapi ötlet, ha egy film köré építed az általad rendezett bulit.

Persze ahhoz, hogy hozzád hasonlóan minden vendéged jól érezze magát, a társaságotokban közkedvelt művet kell választanod.

Ha megvan a megfelelő film, vagy éppen sorozat, jöhet a tervezés! A dekorációt, az ételeket és persze a programot is a fő irányvonalon maradva kell kitalálnod.

Amennyiben elsőre nehezen elképzelhető ez a megoldás, keress a műben egy vacsorázós, ebédelős jelenetet! Mi került az asztalra? Milyen a színvilág? Mit viselnek és miről poénkodnak?

Ezután már nincs is más dolgod, mint leutánozni a tévében látottakat.

Ha pedig belejöttél, természetesen kiszélesítheted a látókörödet, és az említett szempontok alapján a film minden percéből meríthetsz ihletet.

Isteni nassolnivalók

A bulik szerves részét képezik az ételek, amik köré természetesen egy komplett estét is építhetsz.

Ez egyébként az egyik legegyszerűbb formája a tematikus buliknak, tehát ha kezdő vagy, bátran próbálkozz vele!

És hogy mi jöhet szóba? Mindenképpen jó ötlet a svédasztal, hiszen így mindenki abból szed, amiből szeretne.

Olvastad már?  Minimál szilveszter otthon: jól bevált, olcsó, de látványos ötletek

Erre alapozva jöhetnek a különféle méretű és ízű fagyik, a fondüs édességek, sós falatok, de akár szezonálisan is megválaszthatod a témát.

Ősszel ott a Halloween, vagy a szüret összes gyümölcse, zöldsége, télen pedig jöhet minden, ami hófehér, vagy éppen karácsonyi.

Akár egzotikus hangulatot is teremthetsz, amit megkoronázhatsz trópusi gyümölcsökkel, keleti fűszerekkel – na és persze csoki szökőkúttal!

A beöltözős buli

A beöltözés a legtöbb különleges buli alappillére, függetlenül attól, hogy azt otthon rendezed-e meg, vagy valahol máshol veszel részt rajta.

Az mindenesetre biztos, hogy felnőttként is legalább annyira izgalmas egy ilyen program, mint gyerekként, szóval nem csoda, ha egy ilyen eseményből sem szeretnél kimaradni.

Ugyanakkor nem szabad ráerőltetned senkire sem a jelmezt, így ha a többiek nem akarnak tetőtől talpig beöltözni, akkor érdemes más alternatívát választanod.

Például megkérdheted őket, hogy viseljenek kalapot, álarcot, esetleg öltözzenek fel kizárólag egy szín segítségével.

Azt is megteheted, hogy korszak alapján adsz témát a bulidnak, tehát kijelölsz egy adott stílust vagy történelmi kort, ami alapként szolgál majd az öltözékekhez és a változatos játékokhoz.

Játék a korszakos témához

Ha a korszakot választottad témaként, akkor kipróbálhatjátok az alábbi játékokat.

Az első lehetőség, hogy mindenki tudja, kinek a személyiségét ölti magára, és annak megfelelően kell beöltöznie, viselkednie, a többieknek pedig ki kell találnia, kit is testesít meg.

Olvastad már?  5 zseniális megoldás parányi konyhákba, amit te is azonnal ki akarsz majd próbálni

A másik lehetőség, hogy senki sem tudja, kinek a személyiségét kapta, viszont az összes többi vendég tisztában van ezzel az információval.

(Ezt úgy valósíthatod meg, hogy mindenki kap a hátára egy papírt az adott személy nevével.)

Ennek megfelelően a vendégeidnek úgy kell viselkedniük a többiekkel, hogy idővel mindenki rájöjjön, mi (illetve ki) van a hátára írva.

A második lehetőség a nehezebb, úgyhogy ezzel csak akkor próbálkozzatok, ha már nagyon belejöttetek a tematikus bulikba!

Nosztalgia buli

Ez a téma akkor válthatja be a hozzá fűzött reményeket, ha olyan bandát sikerül összecsődítened, akiknek nagyon sok közös élményük van.

Ez egyébként megannyi ötletet is adhat a programokhoz. Minden résztvevőtől kérhetsz előre fényképeket, videókat, amiket aztán levetíthetsz az este folyamán.

Olyan ételeket és italokat kell készítened, amiket az adott korban, időszakban fogyasztottatok, és persze a zene is ennek megfelelően kerülhet a lejátszóba.

Emellett minden évtizednek megvoltak a maga őrültségei: a kamaszkori magazinok, együttesek, kiegészítők, vagy éppen ruhadarabok

Ennek a témának nagy előnye, hogy mindenkiben felébreszti a nosztalgikus hangulatot, és így megannyi vicces sztorit tudtok majd közösen feleleveníteni.