Különleges színekben pompáznak ezek a karácsonyfák – Idén te is megújítod a hagyományokat?

Különleges színekben pompáznak ezek a karácsonyfák – Idén te is megújítod a hagyományokat?

Címlap / Otthon / Különleges színekben pompáznak ezek a karácsonyfák – Idén te is megújítod a hagyományokat?

Egyre kevésbé ragaszkodunk a hagyományokhoz főleg, ha külsőségekről van szó. A karácsonyi dekoráció tökéletes példája ennek a változásnak: évről-évre megpróbálunk valami újat kitalálni, miközben rendszeresen visszanyúlunk a jól megszokott lehetőségekhez. Mutatjuk, milyen szépséges fenyőfák közül válogathatsz, ha új színekben gondolkozol!

A szivárvány színei – újragondolva

A legtöbb családban még manapság is színes a karácsonyfa, a lehető legtöbb díszt felhasználjuk a dekorálás során. Ez is egyfajta különleges látványt teremt, de ha rendszerezed a színeket, akkor még érdekesebb lehet a végeredmény.

Persze nem muszáj feltétlenül a szivárvány színeinek megfelelően díszítened a fádat, de ez is egy izgalmas lehetőség. Akár két-három színnel is megpróbálhatod elérni a látványos összhatást, hiszen egészen másként fest a fa, ha nem össze-vissza teszed rá a díszeket, hanem gondosan sorokba rendezed, és váltogatod a színeket.

Az szintén csak tőled függ, hogy vízszintesen, függőlegesen, vagy éppen átlósan haladsz – más és más lesz az eredmény mindegyik technika hatására.

Hófehér minden mennyiségben

A hófehér néhány éve hatalmas divat lett, de csak az idei évtől mondhatjuk, hogy egyre könnyebb beszerezni hófehér díszeket – még pedig nagyobb mennyiségben.

Nem véletlenül jött divatba ez a szín, hiszen a tisztaságot, a megújulást jelképezi, ami igencsak népszerű kérdés évvégén.

Emellett pedig a havat, a telet is szimbolizálja, és minden környezetbe passzol, szóval egyszerűen nem tudsz melléfogni vele.

Ha továbbgondolnád ezt az egyébként is esztétikus és feltűnő lehetőséget, használj fehér plüssfigurákat, tollakat, szőrméket a díszítés során, illetve fújd le a fenyő ágait hósprayvel! (Vagy vegyél olyan műfenyőt, ami eleve úgy néz ki, mintha havas lenne.)

Barna

A barna nem az a szín, ami elsőre beugrik, ha karácsonyfa díszítésről van szó, pedig nagyon jól illik az ünnepekhez ez a kevésbé élénk árnyalat.

Visszafogottabbá, természetesebbé teszik a karácsonyfákat, ha néhány semleges, barnás, bronzos díszt is használsz a dekorálás során.

Mivel ezek nem túl feltűnő színek, kiválóan lehet őket kombinálni olyan árnyalatokkal, mint amilyen az arany, vagy éppen a fehér.

Földszínekkel párosítva pedig csodálatos natúr, minimál stílusú fát állíthatsz fel az otthonodban – persze ebben az esetben arra is ügyelned kell, hogy mellőzd a csillogást és semmiképpen se használj túl sok dekorációt.

Rozéarany

Az elmúlt szezon egyik legjelentősebb divatszíne a rozéarany volt, egyértelmű, hogy a karácsonyi szezonban sem tűnt el a palettáról.

Ha te is kedveled ezt a kellemesen meleg, mégis előkelő és finom színt, akkor érdemes lehet a karácsonyfádat is feldobnod vele, hiszen idén könnyen vásárolhatsz díszeket ebben az árnyalatban.

A későbbiek során valószínű nehezebb dolgod lesz, mert a divatszínek egy, legfeljebb két évig árasztják el a boltokat, utána sokkal bonyolultabb felkutatni őket.

A rozéarany természetesen jól illik minden aranyszínű és rózsaszínes árnyalathoz, de az ezüsttel és a fehérrel is szépen harmonizál.

Így a már meglévő díszeidet is megújíthatod: teljesen más hatást érhetsz el, ha veszel melléjük néhány rozéarany díszgömböt.

Áttetsző díszek, színes karácsonyfa

Nem csak a díszek, hanem a karácsonyfák is pompázhatnak a szivárvány összes színében – vannak, akik előszeretettel választják ezt a lehetőséget.

Ám sokan még karácsonykor is túlzásnak érzik, ha egy eleve színes műfenyőt tovább díszítenek, így inkább nem próbálják ki ezt a lehetőséget.

Mi akkor a megoldás? Az áttetsző díszek! Ezekkel valóban fantasztikusan egyedi, mégis igazán esztétikus eredményt érhetsz el.

Áttetsző díszeket leginkább hobbyboltokban vehetsz, hiszen vannak natúr, díszítésre szánt dekorációk (amiket így nem kell tovább szépítened).

Emellett bármilyen üvegdísz szóba jöhet, és persze ezt a lehetőséget nem csak a színes műfenyőkön, hanem a hagyományos karácsonyfákon is nyugodtan kipróbálhatod.

VIDEO A sminkmester megmutatja, hogyan rajzolj profi tusvonalat magadnak

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!