Életmód / Család

Különleges szépségű ritka kutyafajták: Felismered őket?

Perui meztelen kutya

Küllemét tekintve talán nem ő a világ legszebb kutyája, de az biztos, hogy ikonikus fajtáról van szó. Kimondottan okos kutya, aki sportos, aktív, és nagyon éber, ezért mindent rögtön észrevesz maga körül.

A gazdájával szemben alázatos és nyugodt, de közben mindig felkészült, arra az esetre, ha valami történne. A gyermekekkel szemben sem ellenséges, de különösen a kezdeti szakaszban nem ajánlatos egyedül hagyni velük. Más, kisebb állatokkal sem feltétlenül barátságos, de megfelelő szocializálás és tanítás mellett ezen lehet változtatni.

Fríz vizsla

Ez a fajta Hollandiából származik, korábban pedig vadászkutyaként alkalmazták. Rendkívül kíváncsi és intelligens fajta, de közben mégis nyugodt és kiegyensúlyozott viselkedés jellemzi őt. Ritkán ugat, csakis akkor, ha idegen jár a háznál, ez pedig azt is jelenti, hogy ügyes házőrző.

Mivel barátságos ebről van szó, nagyon jól kijön társaival, és ha már kiskorától kezdve más állatokhoz van szokva, akár cicákkal, madarakkal is megtalálja a közös nevezőt. Gyerekek mellé is előszeretettel ajánlják!

Azawakh

Nyúlánk, hosszúkás testalkata miatt azonnal kitűnik a tömegből. Kimondottan védelmező fajta, igazi házőrző, aki a gazdájával szemben a végtelenségig hűséges és ragaszkodó.

Olvastad már?  A következő csillagjegyek szimpatizálnak veled a legjobban - a csillagjegyed szerint

Azonban nem kimondottan az a barátságos fajta, gyermekekkel nehezen találja a közös nevezőt, és nem is túl családbarát. Ebből kifolyólag leginkább olyanoknak ajánlják, akik egyedül élnek. Közepesen aktív kutya, aki a mozgást azért nagyobb mértékben igényli, így kizárólag kertes házban érezheti jól magát, a négy fal között már kevésbé.

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást