12 különleges koszorú és ajtókopogtató Halloweenre

12 különleges koszorú és ajtókopogtató Halloweenre

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / 12 különleges koszorú és ajtókopogtató Halloweenre

Ugyan a Halloween, mint ünnep, még nem igazán kígyózott be a hétköznapjainkba, egyre több az olyan alkalom, amin részt vehetnek azok, akik érdeklődnek a különleges estét övező népszokások iránt. Akár részt veszel egy halloweeni buliban, akár nem, bármikor dönthetsz úgy, hogy szeretnéd egy kis a szezonra szabni a bejárati ajtódat. De milyen kopogtatókat érdemes ilyenkor elkészítened? Lássunk egy kis inspirációt!

Kukucskáló szemek

Egy kicsit ijesztő, de senkit sem tör ki a frász a baglyos, vagy éppen varjas dekorációtól, ám ezek az állatok remekül passzolnak a Halloweenhez.

Az alap lehet bármilyen száraz kórókból, ágakból készített koszorú, amit ha van kedved, fonállal, mohával tehetsz még egyedibbé.

 

Feketébe bújtatva

Ha sikerül egy nagyobb hollót, varjút, vagy éppen baglyot beszerezned, akkor érdemes lehet azt a koszorúd központi részévé tenned.

A fekete alaphoz jól passzolnak ezek a titokzatos madarak, és az összhatás is kellően egyedi lesz, ha sötét színekkel, különleges dekorelemekkel dolgozol.

 

Pókhálós koszorú

Kellően egyedi megjelenést kölcsönöz az ajtódnak ez a koszorú, ami a kreatív Halloween rajongóknak egyenesen kötelező.

Az alap ezúttal is ágakból készült, amit alaposan tűzdelj meg nikecell golyókkal és tekerj körbe szálakra szedhető fonalakkal.

Ezután már csak a műanyag pókoknak kell helyet szorítanod, és el is készültél.

 

Mókás csontvázak

Inkább tőlünk nyugatabbra terjedtek el a csontvázas dekorációk, köszönhetően annak, hogy hazánkban még nem annyira általános dolog a Halloween ijesztő oldala.

Ugyanakkor azok az ajtókopogtatók, amik egyszerre humorosak és rémisztőek, remek átmenetet képeznek a horror és a vicc között.

 

Mosolygó szellemek

Jó példa ez a kopogtató is arra, hogy az ijesztő elemeknek nem kell feltétlenül horrorisztikusnak lenniük: a vidám szellemek és feliratok könnyedén ellensúlyozni tudják azt, ami sokakat zavar a Halloweenben.

 

Textilből is elkészítheted

Jóval kevésbé rémisztő és így akár gyerekzsúrba is ideális választás ez a szalagokkal és textiltökökkel alaposan megtűzdelt ajtókopogtató.

Ráadásul elfoglalt anyukáknak egyenesen remek választás: elég a dísz elkészítésére egyszer időt szánni, a későbbiek során bármikor előkerülhet majd a dobozból.

 

Macskarajongóknak

Az előző példához hasonlóan, ez a kopogtató is jó választás akkor, ha gyerekeknek tartotok Halloweeni bulit, vagy csupán az ünnep vidám oldalát szeretnétek megragadni.

A macska formájú alapot érdemes feketével és narancssárgával feldobnod, így mindenki számára egyértelmű lesz, miért került az ajtóra a dekoráció.

 

Forrongó üst

Sokoldalú dekorációs lehetőségeket rejtenek magukban a boszorkányüstök, amik nem csak az ünnepi asztalon mutatnak jól – akár ajtókopogtató is készülhet belőlük.

A rémisztő, vagy éppen csillogó díszeken túl különféle nyalókákat, cukrokat is rejthetsz az üstbe, de persze a szalagokat, szezonális kiegészítőket ugyancsak bevetheted.

 

Boszorkányos megoldások

Ha szeretnéd a Halloween varázslatosabb, fantáziadúsabb oldalát megragadni, akkor érdemes elindulnod a boszorkány-vonalon.

Ennek talán legkevésbé ijesztő szimbólumai közé tartoznak a kalapok és a seprűk, boszorkánycipők.

Ezeket bátran használhatod az alkalmi ajtókopogtatód elkészítése során!

 

Boszorkánykalap

Nem csupán a boszorkányos kiegészítőket használhatod dekorációként, az egész dísz épülhet erre a lehetőségre – ha drótból készítesz egy kalapformát, amit bevonsz és kiegészítesz szalagokkal, akkor izgalmas és egyedi kopogtatód lehet.

 

Világító fények

Manapság nagyon népszerűek az elemmel működtethető ledfények, amik izgalmas lehetőségeket rejtenek magukban a dekorációkat illetően.

Sokoldalúan felhasználhatod őket a Halloweeni kopogtatók elkészítése során is, és így sejtelmessé, misztikussá teheted a díszeidet.

 

Átalakítható koszorú

Ha nincs időd dekorálni, de szeretnéd mindig alkalmira szabni az otthonodat, akkor érdemes élned a praktikus lehetőségekkel.

Jó ötlet, ha olyan koszorút készítesz, ami már önmagában is díszít, Halloween idején pedig egyszerűen beteszel a közepébe egy alkalmi dekorációt.

Ilyen pl.

egy tökös, szellemes fadekor, vagy egy ünnepi felirat.

 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást