6 különleges, könnyen elkészíthető bonbon: Így még finomabb a csokoládé!

6 különleges, könnyen elkészíthető bonbon: Így még finomabb a csokoládé!

Címlap / Életmód / Receptek / 6 különleges, könnyen elkészíthető bonbon: Így még finomabb a csokoládé!

Egy kis csokival minden finomabb, mondhatnánk viccesen, és meglepő, de a csokoládét tényleg egészen elképesztő ízekkel társítva is érdemes kipróbálni. Az alábbiakban nem csak egy alap bonbon receptet ismerhetsz meg, de néhány tippet is adunk arra vonatkozólag, mivel érdemes feldobni a falatnyi desszerteket. Kellemes kalandozást az ízek birodalmában!

Alap bonbon recept

Hozzávalók: 23 dkg jó minőségű étcsokoládé, 8 dkg vaj (nem margarin!), 1 tojássárgája, kakaópor. Vízgőz fölött óvatosan olvaszd össze a csokoládét a vajjal, majd ha kész, vedd le a tűzről, és hagyd egy kicsit hűlni.

Ha már kézmeleg, keverd bele a tojássárgáját, és rakd a hűtőszekrénybe hogy egy kicsit megszilárduljon. Formázz belőle bonbonokat, majd forgasd őket kakaóporba. Önmagában is finom, de a következő összetevőkkel ízesítheted a csokimasszát, vagy, meg is töltheted velük a bonbonokat.

Levendula

Itthon sokáig csak illatosítóként használtuk, pedig a levendula friss, kicsit mentolra emlékeztető, de sokkal aromásabb íze remekül passzol az étcsokoládéhoz.

Mivel nagyon intenzív, elég csak egy-két szirmot belemorzsolni a masszába, hogy megbolondítsd a bonbonokat.

A legjobb, hogy miközben eszed, nem csak a szádban, az orrodban is érzed majd a levendulát, ami egészen szokatlan, de annál kellemesebb élményt jelent.

Kecskesajt

Tudjuk, bizarrnak hangzik, de e sorok szerzője saját tapasztalata alapján állítja, ha legyőzöd az ellenérzést, és kipróbálod, azonnal beleszeretsz.

A kecskesajt friss, kicsit zöld, leheletnyit sós íze remekül ellensúlyozza a csokoládé édességét és tömörségét, olyanok, mintha egymásnak lennének teremtve.

Ha valami, akkor a kecskesajt a bizonyíték rá, hogy csokoládéval tényleg minden csak finomabb lesz.

Kardamom

A kardamom egy indiai fűszer, ami itthon még nem túl elterjedt, de az utóbbi időkben egyre gyakrabban tűnik fel a polcok kínálatában, vagy az étlapokon.

A szív fűszerének is nevezik, hiszen serkenti a szívizmok működését, a csokoládénak pedig szintén köztudottan jótékony hatása van a keringésre, így már csak ezért is remek párosításnak számítanak.

Bár a karamomot salátákhoz és húsételekhez is használják, kávé vagy mézeskalács ízesítésére is szolgál, és a csokoládénak is pikáns, karakteres ízt ad.

Gyümölcspálinka

Amilyen szokatlannak hangzik, olyan isteni párosítás a csokoládé a gyümölcspálinka, persze, csak akkor, ha mindkettő jó minőségű.

A szilva, a meggy és az eper különösen passzolnak a csokihoz, elég csak egy kis kupicával löttyinteni a készülő bonbon masszájába. A friss gyümölcsös íz szépen ellensúlyozza majd a csoki töménységét, az alkohol pedig az utóízben érvényesül majd. Szinte eteti magát!

Zöld tea

Ez valóban egy különleges íz, amit csak ínyenceknek ajánlunk, de ha szereted az izgalmas, szokatlan dolgokat és általában kedveled az ázsiai jellegű ízeket, akkor tetszeni fog.

Főzz egy kis adag, nagyon erős zöld teát, és ezt öntsd a még folyékony masszához.
A zöld tea egyébként az étcsokoládénál is jobban illik a fehér csokihoz, így, ha ebből készíted a masszát, még különlegesebb ízt kapsz. A bonbonokat akár zöld tea porba is forgathatod, amit egyszerűen a teafű ledarálásával készíthetsz el.

Szerecsendió

Szintén egy kicsit a keleties íz világot idézi a szerecsendió, amit a legegyszerűbb őrölt formában a csokoládémasszába keverni.

Nem kell nagy mennyiséget beleszórni, egyrészt, mert a fűszer íze amúgy is nagyon intenzív, másrészt, mert nem szeretnénk, hogy elnyomja a csokoládét.

A cél csupán az, hogy finom háttérzene legyen abban a szimfóniában, ami a nyelveden bontakozik ki a szerecsendiós bonbonból.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást