3 különbség a párod és közted, ami szakításhoz vezethet

3 különbség a párod és közted, ami szakításhoz vezethet

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / 3 különbség a párod és közted, ami szakításhoz vezethet

Az ellentétek vonzzák egymást, az új, ismeretlen nézetek és felfogások szerfelett csábítóvá tudják varázsolni a kedvesünket. A későbbiekben azonban tökéletes ellentétünk zavaróvá, frusztrálóvá teheti a kapcsolatunkat, ami könnyen a végét is jelenheti a viszonynak.

Aktív kontra nyugodt életforma – amiért vonzó

A leggyakoribb felállás a különbözőség során, amikor egy viszonylag nyugodt lelkülettel és életkörülményekkel bíró fél találkozik valakivel, aki száztíz fordulaton pörög, jön-megy, ismerkedik, új dolgokat próbál ki.

Ez az életigenlés, aktív stílus nagyon vonzó azok számára, akik már kicsit lecsillapodtak, esetleg világéletükben otthonülők voltak, hiszen egy ilyen partner mellett egyszerűen nem lehet nyugton maradni.

Aktív kontra nyugodt életforma – Milyen hátrányokkal jár?

Azok, akik már háborítatlan életmódra vágynak, csak ideig-óráig találják érdekesnek a rohangálást, az szép lassan egyre nyomasztóbbá, fárasztóbbá válik. A másik fél viszont nem szeretne leállni, vagy megváltozni.

Ez pedig könnyen oda vezethet, hogy a pár az élményeket külön szerzi meg, pedig a kapcsolat fejlődése érdekében rettentően lényeges, hogy közösen is gazdagodjunk tapasztalatokkal.

Állandó konfliktusforrás lesz a „miért akarsz már megint itthon maradni” és a „miért akarsz már megint kimenni” ellentéte, ami szintén megmérgezi a kapcsolatot.

Hűség kontra hűtlenség – avagy miért kellenek a rosszfiúk?

Sok nő vágyik arra, hogy megszelídítsen egy rosszfiút, maga mellett tudhasson egy olyan férfit, aki után rengetegen áhítoznak, s aki egyáltalán nem fogta idáig vissza magát, ha tapasztalatszerzésről volt szó.

Megszerettetni magunkat valakivel, aki meghódíthatatlannak tűnik: ez igencsak növeli az önbizalmunkat, minden kétséget kizáróan boldoggá, s elégedetté tesz minket. Ám sajnos a bódító öröm csak rövidtávra szól…

Hűség kontra hűtlenség – Milyen hátrányokkal jár?

Néha a kutyából is lesz szalonna, de ez mindenekelőtt nagyon ritka eshetőség.

Még a legcsapodárabb férfit is meglehet tartani egy bizonyos időre, de azok, akik nem hajlandóak ténylegesen megváltozni, egy szebb és jobb kapcsolatért feláldozni csalfa életmódjukat, sajnos azt is meg fogják csalni, akit egyébként szeretnek.

És ettől elindul egy ördögi kör: boldog vagy, hogy a tiéd, érzed rajta, hogy őrülten szeret, de mégis attól tartasz, hogy téged is meg fog csalni. Ha nem most, akkor később, s mit teszel, ha már családotok lesz?

Csak sodródsz az árral, mert szereted, s mert ő is szeret, de akkor is ott lóg a levegőben a súlyos kérdés, és ez nem feltétlenül teszi önfeledtté az életedet.

Teljes más életcélok – miért érdekesek?

Egyenesen megbabonázhat, ha olyan férfira bukkansz, aki teljesen más alapelvekkel él, más környezetben nőtt fel, esetleg más kultúrából származik (külföldi férfiak előnyben).

Kivételes része lehet az életednek, hiszen olyan értékeket tud átadni számodra, amik által te is több leszel, úgy érezheted, sosem fogsz ráunni, hiszen minden napra tartogat valamit, ami a te szemszögedből nézve teljesen egyedi és ellenállhatatlan.

Milyen hátrányokkal jár?

Az csak hagyján, hogy idővel elfogynak ezek a felettébb lenyűgöző mondanivalók, elvégre minden csak kipróbálás és megszokás kérdése. Ugyanakkor sokkal komolyabb problémát válthat ki az, ha teljesen más környezetben nevelkedtetek.

Az olyan jelentőségteljes kérdések, mint a „hol a helye a nőnek”, vagy éppen a „mit tehet meg a férfi” is rettentően komoly konfliktusforrássá válhatnak köztetek.

Ő nem tehet róla, mert erre nevelték, s te dönthetsz: megszoksz, vagy megszöksz – néha sajnos szó szerint…

Mi a megoldás?

A különbözőség vonzó, érdekes és magával ragadó, de legtöbbször csak addig, amíg tart a szenvedély a kapcsolatban.

A későbbiekben már sokkal fontosabbá válik, hogy mennyire értetek egyet, elfogadjátok-e a másik véleményét, hajlandóak vagytok-e alkalmazkodni, kompromisszumokat kötni.

Elvégre természetes igény, hogy ne csak adj, hanem kapj is valamit az áldozatokért cserébe. De ez a kölcsönhatás csak akkor alakulhat ki, ha idomulni tudtok egymáshoz amellett, hogy gazdagítottátok a másik életét.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást