5 kreatív projekt a tavaszi délutánokra

5 kreatív projekt a tavaszi délutánokra

Címlap / Otthon / Hobbi / 5 kreatív projekt a tavaszi délutánokra

Tavasszal általában több időt töltünk a szabadlevegőn, miközben szívesen megújítjuk a környezetünket. Az alábbiakban öt olyan kreatív projektet mutatunk be, amiket akár a napsütéses órákban, a szabadban ücsörögve is lebonyolíthatsz.

Újrahasznosított mozaik

A legtöbben tavasszal nekivágnak a lomtalanításnak, és ilyenkor sok elhasználódott, kopott CD és törött edényt, maradék anyagot is kidobnak.

Érdemesebb lenne inkább az újrahasznosításra gondolni, ugyanis az apró darabokból tökéletes mozaikot készíthetünk.


Papír is van? 7 jópofa dolog, amire a kartont felhasználhatod


A használt lemezeket a középen található műanyagig vágjuk be, aprítsuk fel őket egy éles olló segítségével, a törött edényeket, csempéket szintén törjük apróbb darabokra.

Ezután válasszuk ki a dekorálni kívánt tárgyat, ami lehet egy tányér, tükör, virágcserép, vagy bármi más, amit szeretnénk színpompás köntösbe öltöztetni.

Mindig csak azt a felületet ragasztózzuk be, ahova gyorsa fel tudjuk tenni a darabkákat, majd miután körbeértünk, a szokásos módon fugázzuk ki a köztes részeket. Utolsó lépésként jöhet a tisztítás, és már el is készültünk.

Jegyzetfüzet dekorálás

A legtöbben egyszerűen nem tudunk kinőni a jegyzetfüzetekből, még akkor sem, ha manapság mindennek megkaphatjuk a modern, gépiesített formáját.

Sokan imádják a kézzelfogható, feldíszíthető jegyzetfüzeteket, amik így tavasszal különösen praktikusak.

Rögzíthetjük bennük az új recepteket, készíthetünk étrendet és edzéstervet, de akár a kerti teendőket is feljegyezhetjük, nem beszélve a nyaralás alatti látnivalókról.

A készen kapható jegyzetfüzetek messze nem egyediek, ráadásul a legtöbbször borsos árakon mozognak.

Ezt kiküszöbölendő érdemes otthon díszíteni a füzeteket, példának okáért különféle dekortapaszokkal. Segítségükkel nem csak a borítót dobhatjuk fel, hanem akár témákra is oszthatjuk a füzetet. 

Ajtódísz készítés

Nincs olyan szezon, amelyikben ne tudnánk valamilyen úton, módon feldíszíteni a lakásunkat, vagy éppen a bejárati ajtónkat.

Természetesen nem kivétel ez alól a tavasz sem, amikor válogathatunk a csodás virágok, friss hajtások, könnyen formálható ágak között.

Amennyiben szeretnénk új színt vinni a megszokott koszorúkba, úgy bátran kipróbálhatjuk, miként mutatnak a túlméretezett betűk a dekorációban.

Ha a témához illő betű mellett voksolunk, az utalhat a család vezetéknevére, vagy éppen az aktuális szezonra. Készítsük el hagyományos módon a koszorúnkat, majd a kartonpapírból kivágott, esetleg megszínezett betűt rögzítsük rajta.

Ezt követően díszítsük fel bőségesen virágokkal, kössünk rá egy méretes masnit, majd akasszuk a helyére. 

Szivárvány mozaik

Az előző projekthez nagyon hasonló ez is, és szintén jó hasznát vehetjük akkor, ha szívesen gyűjtjük az apróságokat, amikkel aztán nem tudunk mit csinálni.

Kidobni nem akarjuk, de annak sem látjuk értelmét, hogy a szekrény alján porosodjanak… Nos, a dilemmát feloldja a színátmenetes, háromdimenziós mozaik.

Elkészítése során ki kell választanunk egy alapot, ami tulajdonképpen bármi lehet, ha kellően masszív, példának okáért egy megtölthető, előzőleg kifestett képkeret tökéletes a célra.

A sok-sok apróságot csoportosítsuk színek szerint, majd hol egymásra pakolva, hogy egy mellé ragasztva haladjunk körbe az alapon, közben végig tartsuk a színátmenetet.

Mindezt megtehetjük kavicsokkal, más térbeli elemekkel, a lényeg az összevisszaságban meglelt harmónia.

Fűszernövény kertecske

Utolsó projektünk letagadhatatlanul tavaszias, és a kertet kedvelők számára az egyik legideálisabb választás a felsorolt lehetőségek közül.

A méltán népszerű raklapot ezúttal élére állítva használjuk, egyfajta állvány gyanánt, így sokkal kisebb helyen valósíthatjuk meg a fűszernövény kertünket.

Ízlésünknek megfelelően csiszoljuk, majd fessük le a raklapot, bár ha inkább a rusztikusságot preferáljuk, natúran is hagyhatjuk a felületet.

Ezt követően nevezzük el, melyik „lépcsőfokra” milyen növényt állítunk (akár bele is szúrhatjuk a földbe, ha nincs kedvünk festeni). Utolsó lépésként egyszerűen tegyük a helyükre a cserépbe ültetett fűszernövényeket.

Természetesen akár virágokkal, kisebb helyet igénylő zöldségekkel és gyümölcsökkel is megtölthetjük a raklapokat, nem kell a fűszerekhez ragaszkodnunk.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást