Körteleves birsalmával

Címlap / Életmód / Receptek / Körteleves birsalmával

VIDEO Nyári horoszkóp: Mit hoznak idén nyáron a csillagok?

Az ősz két kedvenc gyümölcséből csakis finom leves főhet! A körtéket és a birsalmákat olyan fűszerekkel főzzük össze, mint a fahéj, szegfűszeg vagy gyömbér, amitől a levesnek kellemes télies hangulata lesz.

Hozzávalók

2 birsalma
2 körte
2 alma
4 ek cukor 1 ek méz
1 citromkarika
pici só
fahéj
szegfűszeg
gyömbér
1 cs vaníliás cukor
1 ek liszt
2 dl tejszín

Elkészítés

A gyümölcsöket vágd kockára, majd tedd fel főni a mézzel, a fűszerekkel, a citromkarikával, a cukorral és egy csipet sóval. Öt perc múlva add hozzá a lisztből és tejszínből készített habarást. Ha még krémesebb állagot akarsz, emelj ki néhány gyümölcsdarabot, turmixold össze őket, és így öntsd vissza a levesbe. Hidegen és melegen is finom.

Oldalak: 1 2

A cikk folytatódik, lapozz!

«Előző
1/2
Következő»
Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!