A muffinok nagy előnye, hogy könnyen elkészíthetőek, sokféleképpen variálhatóak, és mindenki szereti őket. Ebben a változatban a citrom frissessége a pikáns, zamatos körtével találkozik, a könnyű hab pedig tényleg ellenállhatatlanná teszi ezeket a falatnyi kis finomságokat.
Ha szeretnéd, a süteményeket kandírozott citromhéjjal vagy karamellizált körtedarabokkal tovább dekorálhatod, de a lágy és gyümölcsös édesség már önmagában is kapós lesz.
Hozzávalók a tésztához:
- 2 tojás
- 2 evőkanál tej
- 0,5 dl olaj
- 2 dl cukor
- 1 citrom reszelt héja és kicsavart leve
- 2 kávéskanál sütőpor
- 3 dl liszt
Hozzávalók a körtehabhoz:
- 2 dl 30%-os habtejszín
- 1 csomag habfixáló
- 1,5 evőkanál porcukor
- 1 érettebb körte
- 1 mokkáskanál vanília-esszencia vagy -aroma.
Elkészítés:
A tojások sárgáját keverd habosra a tejjel, a cukorral és az olajjal, add hozzá c itrom reszelt héját és levét, majd a sütőport és a lisztet is. A tojások fehérjéből verj kemény habot, és óvatosan forgasd bele a keverékbe. A tésztát kanalazd muffinformákba, és 180 fokos sütőben 25-30 perc alatt süsd meg őket.
Közben a tejszínt a habfixálóval verd kemény habbá, és édesítsd a porcukorral. A meghámozott körtét reszeld a habba, majd óvatosan keverd bele a vanília aromát is, és az egészet tedd fél órára a hűtőbe. Tálalás előtt a habot töltsd habzsákba, és díszítsd vele a muffinokat.
Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!
Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!