Koronavírus vagy influenza? Ez a magyar fejlesztésű új kombinált PCR teszt megmondja

Koronavírus vagy influenza? Ez a magyar fejlesztésű új kombinált PCR teszt megmondja

Címlap / Hírek / Koronavírus vagy influenza? Ez a magyar fejlesztésű új kombinált PCR teszt megmondja

Bár az eddigi ismeretek szerint a koronavírus okozta fertőzés szövődményei jóval súlyosabbak lehetnek, mint az influenzáé, a tünetei nagyon hasonlóak, így a kezdeti jeleket észlelő betegek és orvosok sokszor nem tudják eldönteni, hogy melyik betegséget is kapták el. Mostanáig!

Európában elsőként ugyanis a több mint húszéves vírusdiagnosztikai tapasztalattal bíró magyar Neumann Labs kínál olyan komplex PCR tesztet, amely egyetlen vizsgálattal képes akár mindkét kórokozót kimutatni. Az influenza A és B típusát is igazolni képes koronavírus PCR tesztek november 10-től kerülnek forgalomba, és akár önmintavételes vizsgálattal is nagy pontossággal használhatók lesznek. 

Neumann Labs: minden ötödik tesztelt pozitív

A koronavírus járvány egyértelműen felszálló ágban van Magyarországon, és sajnos a következő hetekben is nagyon sok új betegre lehet számítani. Ezt támasztják alá a magyar tulajdonú, több mint húszéves vírusdiagnosztikai tapasztalattal bíró Neumann Labs adatai is, amely folyamatosan növelve kapacitásait, öt laboratóriumi robot segítségével nyár óta több mint ötvenezer PCR koronavírus vizsgálatot végzett el, és sajnos az utóbbi időszakban a pozitív tesztek aránya 20 százalék fölé emelkedett. 

Oldalak: 1 2 3 4

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást