Ilyen módon segíthet rajtad egy háziállat a karantén idején

Ilyen módon segíthet rajtad egy háziállat a karantén idején

Címlap / Életmód / Család / Ilyen módon segíthet rajtad egy háziállat a karantén idején

Az Egyesült Államokban az állatmenhelyek forgalma megnőtt a koronavírus-járvány idején, ami azt jelenti, hogy egyre többen kezdenek rájönni: egy kisállat azért mégiscsak sokat segíthet az ember lelkivilágán.

Egy kutya, egy macska, vagy igazából bármilyen állat közelsége még akkor is jól jöhet, ha nem egyedül zárkózol be, ha pedig nincs veled senki ezekben a hetekben, szó szerint még életet is menthet, ha van egy négy- vagy kétlábú barátod otthon. A szakértők azonban óvatosságra intenek: nem érdemes úgy beszerezni kisállatot, hogy nem gondolod át, a későbbiekben tudsz-e róla gondoskodni.

A koronavírus-járvány legnagyobb nyertesei, úgy tűnik, az állatmenhelyek – írja a Healthline. Az Egyesült Államokban nagyon megnőtt azoknak a száma, akik rájöttek: a karantén sokkal elviselhetőbb egy kisállattal a házban. Szerencsére a vásárlás helyett sokan inkább az örökbefogadás mellett döntenek.

Pszichológusok szerint egy kisállat sokat segíthet abban, hogy az ember ne érezze annyira magányosnak magát. Feltétlen szeretetet nyújtanak, és csökkentik az egyedüllét érzését, főleg azoknál, akik egyedül kénytelenek kibekkelni ezt az időszakot.

A mentális egészség megőrzése ebben az időszakban kifejezetten nehéz feladat még azok számára is, akik nem magányosak. Egy világjárvány extra stresszel jár, amit a mindennapokban nem érzünk.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2 3

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást