Egészség / Életmód / Hírek

Így alakul át a koronavírus pandémiából endémiává – a szakértők szerint

Így alakul át a koronavírus pandémiából endémiává – a szakértők szerint

Azóta a világ teljesen átalakult, és néhány hónappal ezelőtt már a WHO is kihirdette a pandémiát. Ez hivatalosan egy olyan fertőző betegség okozta járvány, ami nagy területen sok embert fertőz meg.

Az emberiség történelme során nem először került erre sor. A fekete himlő, a pestis és a spanyolnátha is ebbe a kategóriába tartozott, míg legutóbb 2009-ben a H1N1 okán jelentették be a pandémiát.

Azonban egyre több szakértő véli úgy, hogy hamarosan már nem pandémiáról, hanem endémiáról beszélhetünk a koronavírus kapcsán.

Azaz a teljeskörű meggyógyítása és eltüntetése valószínűleg sosem fog bekövetkezni.

Még ha készül is vakcina, ami hatékony lesz a Covid-19 ellen, és esetleg valamiféle nyájimmunitás is kialakul mellé, akkor is lesznek olyan közösségek, ahol a vírus újra és újra felüti a fejét, és megfertőzi az ott élőket.

Oldalak: 1 2 3

6 hozzászólás

 • Avatar
  Lassú Tibor
  2020.11.19., 08:46

  Amikor megelőzésről beszél mindig a maszkhasználatra és az otthon maradásra buzdít. De sosem az egészséges életmódra, az immunrendszer erősítésére elsősorban C és D vitamin fogyasztására és a természetes immunitás kialakítására. Az egészséges embernek ma is olyan a covid mint az influenza, aki fél az persze oltassa magát, de az biztos, hogy a maszkhasználat és az otthon levés rontja a természetes immunitást.

  Válasz
  • Avatar
   Ármin
   2020.11.19., 12:27

   Édesjóistnem, a 10 millió virológus országának mintapéldája vagy. Mesélj még mester! Mondjuk azoknak a gyerekek és 20-on éves fiatalok szüleinek, akik teljesen egészségesek voltak, erős immunrendszerrel, mégis belehaltak.

   Válasz
   • Avatar
    senkifia
    2020.11.20., 20:32

    Magadtól vagy ennyire hülye, vagy fizetnek érte? A teljesen egészséges, erős immunrendszerű ember nem hal bele, pont úgy, mint ahogy az influenzába se, meg a herpeszvírusba se, meg a náthába és egyéb nyavalyába SEM. Erről szól az erős, egészséges immunrendszer! Idóta vírusfetisiszta. Inkább kubikolj, az jobban áll neked.

    Válasz
 • Avatar
  Martiben
  2020.12.10., 18:56

  Sajnos, egyetlen hir sem szól arról, es nem is látható sehol, hogy fertőtlenitenek az utcákon, parkokban és az összes szabadtéren! Sem a plázákban, boltok kosarainál, parkolókban. Ez volna az alap!!!!! Ezután jöhet a többi védekezési mód. Nem véletlen, hogy a CGTV és egyéb hirtv-k folyamatosan ezt mutatják. Sajnos ez nálunk nincs!!!!

  Válasz
  • Avatar
   Tóth János
   2021.01.20., 10:02

   Túl sok értelme nincs hiszen a vírus nem élőlény ez ott van ahova esik, ha a falon van akkor ott marad nem ugrik rá senkire.
   Aki pedig elkezdi a falat vagy a járdát nyalogatni megérdemli, mivel bőrön át sem szívódik fel ezért ha mégis végig tapogattuk a falat akkor kezet kell mosni mielőtt bányászkalandokba kezdünk.

   Válasz
 • Avatar
  Tóth János
  2021.01.20., 09:54

  Egy éve éppen lement a Netflixen a Pandémia című sorozat ami azzal foglakozott mi lenne ha kitörne egy a Spanyol náthához hasonló világjárvány, miközben világ legtöbb országában a védekezés és a kutatás alul finanszírozott.

  Válasz

Írj egy hozzászólást