Egészség / Életmód

5 apró jel, hogy a koronavírus fertőzött meg

5 apró jel, hogy a koronavírus fertőzött meg

Azonban a vírusnak a nehéz légzésen és magas lázon túl több tünete is van, ami talán nem olyan szembetűnő, de mégis arra utal, hogy elkaphattad a betegséget. A CDC (járványmegelőző központ) és a WHO szerint ha ezek igazak rád, megvan rá az esély!

1/5 Hasogató fejfájás

Most, hogy kevesebbet tudsz kimozdulni otthonról, és ezzel együtt többet nézed a tévét és a telefonodat, a fejfájás egyébként is nagyobb eséllyel kialakulhat nálad. Azonban ezen túl a koronavírus egyik tünete is lehet! 

Amennyiben minden nap fáj a fejed, és 5-7 nap alatt egyre inkább erősödik, úgy nem kizárt, hogy elkaptad a vírust.

Pláne, ha egy hét után köhögés és láz is társul a tünetek mellé.

Természesen nem kell megijedni, ha fáj a fejed, de ha a monitor előtt töltött idődet lecsökkentetted, többet iszol, eleget alszol, és még mindig fennáll a probléma, érdemes lehet telefonon beszélned a háziorvosoddal!

2/5 Nem érzed az ízeket

Még az orvosokat is váratlanul érte, amikor néhány héttel ezelőtt kiderült, hogy a koronavírus egyik kevésbé feltűnő tünete lehet az ízlés és szaglás elvesztése.

Ha az utóbbi időben te is alig érzed például a kávé illatát vagy az ételek ízét, úgy nem kizárt, hogy a vírus megtámadta ezt az érzékszervedet.

Átlagosan 10-ből 7 koronavírusos betegnél jelenik meg ez a tünet, ezért fontos komolyan venni, és utánajárni, nálad mi okozhatja!

1 2 3

4 hozzászólás

 • Avatar
  Blaskovics
  2020.11.11., 09:43

  bien hu ! Ha egy fontos közleményük van,miért kell egyébb fos beugró reklámokkal olvashatatlanná tenni??!! Ez így nagyon szar…!

  Válasz
  • Avatar
   Elek
   2020.11.11., 11:04

   u block origin megoldja a problémádat…Nézz utána ! 🙂

   Válasz
 • Avatar
  ferika
  2020.11.26., 17:43

  A fenti tüneteket már tavasszal is leírták! A szag-és ízérzékelés csökkenése, elvesztése hangsúlyos tünetként volt leírva. A cikk összeállítója -úgy tünteti fel mintha, mostanában merült volna fel. Hát nem.

  Válasz
 • Avatar
  Huth Geri anyukája
  2020.12.08., 17:41

  Ebből négy nekem folyamatosan meg van, akkor most mi van?

  Válasz

Írj egy hozzászólást