Koronavírus: Ilyen lesz kozmetikushoz menni a járvány után

Koronavírus: Ilyen lesz kozmetikushoz menni a járvány után

Címlap / Hírek / Koronavírus: Ilyen lesz kozmetikushoz menni a járvány után

Az elmúlt hónapok kijárási korlátozásai alatt sokaknak a kozmetikus vagy a fodrász felkeresése volt a legkisebb gondjuk, és nem is tudták a megszokott időpontjaikat egyeztetni akár azért, mert a szalonban nem fogadták őket, akár azért, mert tartottak a fertőzéstől, vagy mert nem engedhették meg maguknak ezt a kiadást.

Megváltozott szépségrutin

Az independent.co.uk szerint a kijárási korlátozás alatt sokan voltak, akik maguk vették kezükbe a szépségápolási rutinjukat, és számos beauty vlogger mondta el a videóiban, hogy most szembesült vele, hogy rengeteg pénzt adott ki eddig olyan dolgokért, amiket egyébként egyszerűen meg tud oldani saját magának, otthon is – például a 3D műszempillák felrakása, vagy a manikűr. Sokan voltak, akik még ennél is messzebb merészkedtek, és akár a hajfestést vagy a hajvágást is kipróbálták otthon.

Ugyanakkor legalább ennyien számoltak be arról is, hogy noha szükség törvényt bont, és a járványhelyzetre való tekintettel otthon oldottak meg sok olyasmit, amivel szakemberhez mennének, nem érték el ugyanazt a hatást, mint egy gyakorlott és képzett szakember.

A profik pedig figyelmeztetnek: míg túl nagy kárt nem okozhatsz vele, ha otthon szeded ki a szemöldöködet, vagy megoldod a körömfestést magadnak, amikor különféle kemikáliák is a képbe kerülnek, már jobb nem engedni a DIY videók csábításának, és profira bízni a dolgot, hogy elkerüld az esetleges sérülésveszélyt.

Mindezt figyelembe véve nem kérdés, hogy sokan örülnek, hogy ismét kinyitnak a szalonok, ám valószínűleg sok minden más lesz, mint ahogyan azt eddig megszoktuk a bevált fodrászunknál vagy kedvenc körmösünknél.

A közelség megmarad, minden más változik

Míg egy manikűr alatt ha közel is kell lennetek egymással, legalább mindketten viselhettek maszkot, a szociális távolságtartás egy fodrász vagy kozmetikus esetében gyakorlatilag lehetetlen, hiszen nem tudsz maszkot viselni, miközben a hajadat vágják, vagy az arcbőrödet kezelik.

A szalonok ezért szinte biztosan arra fognak berendezkedni, hogy szigorúbb ellenőrzés után fogadjanak csak vendégeket.

Eddig sem volt ildomos fodrászhoz vagy kozmetikushoz menni, ha beteg voltál, most azonban ez szabállyá fog előlépni, ahogyan természetesen a szalonban dolgozóknak is teljesen egészségesnek kell lenniük.

Sokan számítanak arra, hogy mivel az elmúlt hónapok anyagi nehézségeit szinte mindenki megérezte, a szalonok esetleg kevesebb emberrel és kevesebb órában dolgoznak majd, ugyanakkor egyszerre kevesebb vendéget is fogadnak, hogy legalább ők távolságot tudjanak tartani egymástól. Az independent.co.uk szerint arra számíthatunk, hogy több helyen maszkot és kesztyűt nyomnak majd a kezünkbe, amikor a szalonba lépünk, és a vendégekre és a dolgozókra is hőmérsékletmérés vár az ajtóban.

Nagy valószínűséggel megnő az egyszer használatos eszközök száma, azokat az eszközöket pedig, amiket többször is használnak, például az ollókat és a csipeszeket, minden egyes vendég után fertőtleníteni fogják, ahogyan a székeket is.

A szakértők szerint az, amilyennek ismertük a szalonokat, nagyban meg fog változni, ám a professzionális munka és a közösségi élmény miatt így is szinte bizonyos, hogy az emberek ismét visszaszoknak majd a megszokott szépségrutinjukhoz, és amint lehet, ismét bejelentkeznek a fodrászhoz vagy a kozmetikushoz.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást