Stílus / Test

5 új körömtrend, amit 2019-ben imádni fogunk

Ha körömtrendekről van szó, én a klasszikus híve vagyok: a manikűrösöm már kérdés nélkül is tudja, hogy egyszerű franciát fogok kérni, díszítés nélkül. Azonban sokan szeretik a változatosságot a kezeiken is, és az idei évben nem csak új technikák, hanem hódító trendek is világkörüli útra indultak.

Holografikus manikűrök

A „CD-trend” néven elhíresült irányzat már néhány éve jelen van a manikűr világában, legalábbis a metálos színek az elmúlt időszakban a lakkok, géllakkok és a kiegészítő körömdíszek közé is begyűrűztek. 2019-ben kiteljesedni látszik ez a trend, hiszen nem csak az eddig ismeretes metálos ragyogás, hanem a valóban CD-szerű színvilág is feltűnik a körmökön.

Képek forrása: 1 / 2 / 3 / 4

Akár teli festést kérsz, akár csak díszítés gyanánt választod ezeket az árnyalatokat, nem tudsz melléfogni velük. Modern, vagány és fiatalos megjelenést kölcsönöznek neked és a körmeidnek egyaránt, ráadásul – mivel alapvetően sötét színekről beszélünk – a rövidebb fazonok esetében is igazán jól mutatnak majd.

Gyöngyök mindenütt

Idén egyértelműen hódítanak a gyöngyök minden téren.

Képek forrása: 1 / 2 / 3 / 4

A körmökön nagyon romantikus, bájos megjelenést kölcsönöznek viselőiknek, szemben pl. a korábban említett, holografikus színekkel. Jó választásnak bizonyulnak az átlagos hétköznapokra éppúgy, mint randevúra vagy romantikus alkalmakra, pl. esküvőre, évfordulóra. Elsősorban pasztelles, visszafogottabb színekkel harmonizálnak!

Olvastad már?  Színek, formák, díszítések bűvöletében – 2019-es tavaszi/nyári körömtrendek

Vonalak és minták

Nem is olyan régen még egyértelműen uralták a díszítési technikák világát a különféle csigavonalak, kacskaringós indák, de ennek idén lőttek – most sokkal trendibbek a szögegyenes vonalak, a csíkozások és a geometriai minták.

Képek forrása: 1 / 2 / 3 / 4

A görög mintaként elhíresült, szögletes vonalakból álló díszítés megkerülhetetlen, de a zebracsíkokra hajazó vonalak és a négyzetrácsszerű textilminták is hódítanak. Bár ezeket a díszeket szabadkezes technikával is kérheted a manikűrösödtől, gyorsabb és sokszor szabályosabb lesz a végeredmény, ha nyomdáztok.

Áttetsző alapok

Érdekes és újszerű irányvonalat rejtenek az áttetsző körmök, amik eredetileg a természetességet sugallták, most azonban kaptak egy kis csavart.

Képek forrása: 1 / 2 / 3 / 4

Ezek a manikűrök az idei trendben elsősorban a hosszú körmökön tűnnek fel, és sokszor kapnak olyan díszítést, vagy éppen egészen halvány, áttetszős árnyalatot, aminek köszönhetően elveszítik a természetességüket. Ugyanakkor nem feltétlenül szükséges, hogy egy manikűr trend mindenáron natúrnak hasson – igaz ez erre az irányzatra is!

Galaktikus ragyogás

Az idei trendek azoknak is tartogatnak különlegességeket, akik imádják körmeiken a ragyogást.

Képek forrása: 1 / 2 / 3 / 4 / 5

Most a galaxisunk inspirálta színek hódítanak, tehát a sötétebb kékek, lilák, vörösek nyerték el a tervezők tetszését. Ezek az árnyalatok egyébként nem csak a csillámokat illetően népszerűek, a trend szerint a „hagyományos” festési technikák is építhetnek rájuk, feltéve, hogy valamilyen formában emlékeztetnek minket a galaktikus látványra.