Bár az ősz haj kifejezetten jól tud állni sokak számára, a legtöbben mégsem arról álmodozunk, hogy már harminc éves korunk előtt felbukkannak az első ősz hajszálaink. Ez viszont gyakran mégis így történik, és talán nem is gondolnád, de a genetika és egyéb életmódbeli, valamint egészségügyi tényezők (pl. pajzsmirigybetegség, vérszegénység, B12 vitaminhiány és bőrbetegség) mellett bizonyos élelmiszereknek is szerepük lehet ebben.
Vannak, akik kortól függetlenül kifejezetten stílusosnak tartják az ősz hajat, másokat pedig már néhány szál is hidegzuhanyként ér. Egy biztos: az ősz hajszálak senkit nem kerülnek el, de mégsem mindegy, hogy valaki a húszas évei elején vagy a harmincas évei végén, negyvenes évei elején kezd el őszülni. Mivel rengeteg ember van, akit kellemetlenül érintenek a korai ősz hajszálak - talán téged is - jobb, ha tudod, milyen élelmiszereket érdemes kerülnöd a természetes hajszíned megőrzése érdekében.
1/6 Cukor és finomított szénhidrátok
A cukor és a finomított szénhidrátok igazi ásványi anyag és vitaminrablók. A fehér cukorral teli élelmiszerek gátolják az E-vitamin működését, amely többek közt a hosszú, szép és egészséges hajkoronáért is felel. Hogy ezt a folyamatot meggátold, lehetőség szerint a fehér cukor helyett válaszd inkább a mézet vagy más cukoralternatívát, például az eritritet vagy a xilitet édesítésre. Ezen felül pedig az előre csomagolt cukros nassolnivalókat, mirelit pizzákat és a hagyományos péksüteményeket is jobb, ha kerülöd.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!
Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!
Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!