Könnyen elkészíthető menyasszonyi smink

Könnyen elkészíthető menyasszonyi smink

Címlap / Stílus / Arc / Könnyen elkészíthető menyasszonyi smink

Arra a kérdésre, hogy hogyan készíts magadnak tökéletes sminket az esküvőd napjára, a legrövidebb válaszom az, hogy ezt inkább bízd másra. A nagy idegeskedés és sürgés-forgás közepette még akkor is el tudod rontani a sminked, ha egyébként tökéletesen fested ki magad. Ennyi nyugalmat és kényeztetést igazán megérdemelsz, hogy profi kezei között készülhess fel életed egyik legnagyobb élményére. Ha mégis úgy alakul, hogy magadnak szeretnéd csinálni a sminked, akkor próbáld ki az alábbi ötletet, ami egy visszafogott, csinos és elegáns külsőt kölcsönöz majd az arcodnak.

Alapozás

Minden sminknél hangsúlyozom a szemhéjalapozó fontosságát, de a könnyeknek kitett menyasszonyi smink esetében egyszerűen kötelező a használata.
Bátran ajánlom mindenkinek az IsaDora Eye Shadow Fix-et, ami akár 24 órán át is tartóssá teszi a szemfestést.

Szemhéjfestés

Egy selyemfényű, natúr, szürkés bézs árnyalattal fessük ki a teljes mozgó szemhéj területét és az alsó szempillák tövét is.
Én a bőrszínnél egy kissé sötétebb festéket választottam, az Urban Decay Toasted-ot, de világosabbal is gyönyörűen fog mutatni.

Árnyékolás

A mélyítő vonalba vigyünk egy néhány árnyalattal sötétebb, selyemfényű vagy matt szemhéjpúdert, amit füstösítsünk el a szemöldök irányában.
Az én szememre az Urban Decay Hustle került.

Mélyítés

A smink térhatásának növelése érdekében a szem külső sarkába vigyünk fel egy kevés matt feketét vagy sötétbarnát/sötétszürkét, és dolgozzuk el óvatosan befelé.
Ezt a lépést akár ki is lehet hagyni, ha természetesebb hatású, visszafogott sminket szeretnénk.

Szemkontúr

A szemkontúrt ízlésünkhöz és szemformánkhoz illően húzhatjuk vékonyabbra vagy vastagabbra, cicásra vagy szolidra.
Én fekete szemceruzát választottam enyhén cicás formával, de sötétbarnát vagy sötétszürkét is használhatunk.

Mivel párosítsam?

A selyemfényű natúr szemfestés csodásan mutat barack és rózsaszín árnyalatú pirosítókkal is, a lényeg, hogy visszafogott árnyalatokat válasszunk.
A problémásabb bőrűek mindenképp matt színt fessenek az orcákra, mert a fénylő pirosító kihangsúlyozza a bőrhibákat és pórusokat. Az ajkakra olyan rúzst válasszunk, ami pár árnyalattal tér csak el a természetes színétől, és a tartósítás érdekében mindenképp használjunk alá kontúrceruzát.

VIDEO Így viseled az egyedüllétet, csillagjegyed szerint

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!