Könnyebb megnevettetni két-háromszáz embert, mint egy beteg gyereket

Könnyebb megnevettetni két-háromszáz embert, mint egy beteg gyereket

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / Könnyebb megnevettetni két-háromszáz embert, mint egy beteg gyereket

„Nemcsak nevetéssel szeretnénk gyógyítani, hanem lelki támaszt és erőt adunk. Hallgatunk és figyelünk… ott vagyunk, ahol a legnagyobb szüksége van ránk a gyerekeknek és szüleiknek.”

A nevetésterápia, a humor gyógyító erővel bír, és amellett, hogy kedvező hatással van immunrendszerre, oldja a szorongó szülők fájdalmát, és a kórházi dolgozók lelkén is könnyít. A magyar bohócdoktorok módszere és szemlélete a híres bohócorvostól, Campel „Path” Adamstől származik, aki az 1970-es évek óta cseréli orvosi ruháját bohócruhára.

A Magyar Bohócok A Betegekért Alapítvány vezetőjét, Balogh László sokan jól ismerjük gyerekkorunkból, a Cigánykerék című műsor Lalájaként. De ő már több mint tíz éve a reflektorfényből visszavonulva, csakis a beteg gyerekeknek él, immár Dr. Lalaként.

„Hihetetlennek tűnhet, de a 16 év vizitjei során 140 tégely piros és fehér arcfestéket fogyasztottunk,  és két bőröndnyi arclemosót használtunk el utána, hogy a saját rokonaink is felismerjenek bennünket. 40 ezer kutyát és 30 ezer zsiráfot hajtogattunk – és több mint 180 ezer beteg gyermeket látogattunk meg.”

Jelenleg ketten tartanak viziteket: Dr. Lala és Dr. Jázmin hetente négy kórházat látogatnak meg, és eközben a bohócrezidensek képzésére is nagy figyelmet fordítanak. A bohócdoktorság nem hétköznapi munka, hanem felelősségteljes hivatás, amelynek elsajátításához rengeteg kitartás és türelem szükséges.

A bohócdokik most a Te segítségedet kérik, hogy folytatni tudják vizitjeiket és a programjukat. Adód 1%-a lehetővé teszi számukra, hogy továbbra is folyamatosan, hétről hétre látogatni tudják a Heim Pál Gyermekkórház, a Semmelwes Egyetem  II. sz. Tűzoltó utcai Gyermekgyógyászati Klinika és a székesfehérvári Szent György Kórház osztályain fekvő beteg gyermekeket. Vizitjeiket a www.facebook.com/bohocdokik oldalon követhetitek.

Adószám:

18238657-1-43

Bankszámlaszám:

K&H Bank       10403136 – 31306553 – 00000000

MagNet Bank  16200182 – 00067410 – 00000000 

VIDEO Melyik színt utálod a legjobban?

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást