Az ok, amiért inkább ismerkedünk zenés helyeken – Nem az alkohol!

Az ok, amiért inkább ismerkedünk zenés helyeken – Nem az alkohol!

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / Az ok, amiért inkább ismerkedünk zenés helyeken – Nem az alkohol!

De belegondoltál már abba, mi okozza ezt az érzést? Vajon az alkoholmámor? Az a fesztelen hangulat, ami a nyaralást kíséri? Vagy éppen az idegen környezet? Úgy néz ki, hogy ezek közül egyik sem: az Innsbrucki és a Bécsi Egyetem közreműködésével a kutatók megvizsgálták, mitől ismerkedünk annyira fesztelenül a szórakozóhelyeken. 

A felmérésbe nőket vontak be, a szituáció pedig a következő volt: férfiak képét mutatták nekik, és válaszolniuk kellett, mennyire tartják őket vonzónak, ideális partnernek, el kellett mondaniuk, elmennének-e velük egy randevúra. A hölgyeket előzőleg három csoportba sorolták be.

A három csoport közül kettő olyan dalokat hallgatott, amiktől a kutatók azt várták, hogy különféle érzelmeket váltanak ki a nőkből. Volt egy kontrollcsoport is, amiben a nők nem hallgattak zenét, csupán megmutatták számukra a férfiak fotóit.

Kiderült, hogy a zene vonzóvá teszi a férfiakat

A tanulmányból a kutatók megtudták, hogy a nők nagyobb valószínűséggel találnak vonzónak egy férfit, és nagyobb arányban mondanak igent a randevúkérésre akkor, amikor zenét hallgatnak. Megtudhattuk azt is, hogy ennek az egyszerű körülménynek köszönhetően könnyedebben kifejezik az érdeklődésüket is a férfiak iránt. Tehát lazábban flörtölnek, és automatikusan nyitottabbá válnak az ellenkező nem felkéréseire. 

A zene hatása a párkeresésre
Vladimir Vladimirov/istockphoto.com

„A zenét hallgató nők hajlamosabbak voltak arra, hogy nagyobb vonzerőt és ideálisabb jelöltet lássanak a férfiakban arcvonásaik alapján, függetlenül attól, hogy éppen hol tartottak a ciklusukban”

– mert bizony azt is figyelték a kutatók, hogy a nők a ciklusuk melyik részében járnak.
Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást