Kommentelj az exed közösségi média posztja alá? Szakértők szerint nem biztos, hogy jó ötlet

Kommentelj az exed közösségi média posztja alá? Szakértők szerint nem biztos, hogy jó ötlet

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / Kommentelj az exed közösségi média posztja alá? Szakértők szerint nem biztos, hogy jó ötlet

A közösségi média teljesen új irányokat nyitott meg a társas kapcsolatainkban, és ez kiemelten igaz a párkapcsolatokra nézve is. Az hagyján, hogy magát a kapcsolatot megkeserítheti, ha nem megfelelően használjátok az Instagramot, a Facebookot vagy a Snapchatet, de szakítás után komoly bonyodalom kerekedhet abból, hogy ki követ kit és hol, és ki hová kommentel, mit lájkol. Mit tegyél, ha jól váltatok el az exszel, és szíved szerint lájkolgatnád és kommentelgetnéd a képeit, de nem tudod, mennyire illik az ilyesmi? Az Elite Daily szakértőket kérdezett meg, akiknek markáns véleményük volt a helyzetről. Szóval: tedd vagy ne tedd?

Egy szakitás mindig nehéz mindkét fél számára, akkor is, ha nincsenek már érzelmek a kapcsolatban – hiszen egy életszakasz zárul le ilyenkor, teljesen felfordul mindkét fél élete, és egy olyan embertől kell búcsút mondaniuk, akit valaha szerettek. Éppen ezért soha nem tudhatod, hogy ha te jól is viseled a helyzetet, az exed mennyire van padlón tőle, és ha nem is érzi rosszul magát, mennyire tépnéd fel a sebeit, ha elkezdenél kommentelgetni a posztjai alá.

Mielőtt ilyesmit tennél, érdemes a legegyszerűbb módszerhez folyamodni, és egészen egyszerűen megkérdezni az illetőt, mennyire lenne rendben a részedről, ha a közösségi médián néha kommunikálnátok, akár csak lájkok és kommentek formájában is.

Ő biztosan el tudja dönteni, mennyire fáj neki a helyzet, vagy mennyire érezné kényelmetlenül magát tőle.

Ezt azért is fontos letisztázni, mert könnyen lehet, hogy a volt párodnak már van valaki az életében, akiről te még nem tudsz, vagy ha tudsz is, nem gondolod, hogy bántaná, ha kontaktálnátok az exeddel a közösségi felületein. Ezzel az illető viszont biztosan tisztában van, és szólni fog neked, ha nem túl jó ötlet a dolog, vagy esetleg az új párját nagyon zavarná, ha így tennél.

Az sem mindegy persze, hogy milyen célból akarsz kommentelni az exnek.

Ha például egy új munkája van, és gratulálnál hozzá, az teljesen normális reakció, és nincs vele semmi gond, hogy támogatni szeretnéd a sikereiben.

Ha viszont itt akarod kiélni a kapcsolat okozta sérelmeidet, az egyáltalán nem ajánlott – nem érdemes ugyanis kiteregetni mindent a közösségi médián, ami a magánéletedben történik. Ez nemcsak a srácnak, de neked is kellemetlen lehet később, és érdemes belegondolni, hogy ezeket a posztokat a főnökeid és az összes ismerősöd is láthatja. Az ilyen jellegű posztok és kommentek mindig kétesélyesek, és valószínűleg rosszabbul jössz ki belőlük, mint ahogy azt te eltervezted.

Szóval, az, hogy mennyire jó ötlet a kommentelgetés az exnek, nagyon sok mindenen múlik, de főleg azon, hogy mi a célod vele, és hogy ő hogyan érezné magát tőle. Az elsőt csak te tudod, a másodikat viszont érdemes megkérdezni tőle, és akkor biztos lehetsz benne, hogy nem érti félre azt, ami történik.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást