Család / Életmód

10 kisméretű kutyafajta, ha szeretnéd, hogy örökre kölyöknek nézzen ki

10 kisméretű kutyafajta, ha szeretnéd, hogy örökre kölyöknek nézzen ki

1. Kaninchen tacskó

A tacskók egyre népszerűbbek lettek az elmúlt években, mi talán még az őrület előtt választottunk egy csodás példányt ebből az imádnivaló fajtából. A tacskóknak három méretük van: standard, törpe és kaninchen. A kaninchenek egészen aprók, csupán 4-5 kilósak lehetnek. A mi kiskutyánk már átcsúszott a törpe méretbe, de így is annyira kicsi és bájos, hogy rendszeresen kölyöknek nézik – pedig már hat éves!

2. Shih tzu

A shih tzu már nem olyan aprócska kutya, de a 27 centis átlag magasságával nem is mondhatnánk óriásnak. Átalagosan 7-8 kilót nyomnak felnőtt korukban és nagyon mókásan festenek a dús és hosszú szőrzetükben. Talán ennek is köszönhetik, hogy mindig megőrzik bájos, kölyök kinézetűket. 

3. Yorkshire terrier

Ha igazán aprócska kutyára vágysz, akkor a közkedvelt Yorkshire terrier remek választás, hiszen ennek a fajtának az egyedei csupán 3 kilósak lehetnek, több országban pedig 2,5 kilóban maximalizálták a súlyukat. Ehhez csatlakozik a 20-25 centis marmagasságuk, törékeny alkatuk, aminek köszönhetően sosem tűnnek felnőtt, idős kutyának.

Oldalak: 1 2 3

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást