Életmód / Receptek / Táplálkozás

Kolbászos lencsepörkölt

Finom és olcsó recept, ráadásul annyira egyszerű elkészíteni! Finom disznótoros kolbásszal az igazi.

Hozzávalók 4 személyre:

– 350g lencse

– 2 sárgarépa, apróra vágva

– 1 cukkini, apróra vágva

– 1 nagy burgonya, apróra vágva

– 1 zeller szár, apróra vágva

– 2 evőkanál finomra vágott petrezselyem

– 3 egész fokhagyma zúzva

– 4 evőkanál olívaolaj

– 1,5 liter zöldség alaplé

– 6 arasznyi disznótoros kolbász

– 3 babérlevél

Elkészítése:

1. Mossuk meg a lencsét 12 órával a főzés előtt és hagyjuk hideg vízben ázni.

2. Öntsük egy felhevített serpenyőbe az olíva olajat, adjuk hozzá a fokhagymát, petrezselymet, zellert, sárgarépát, cukkinit, babérlevelet és burgonyát. Öntsük fel az alaplével és forraljuk fel.

3. Vegyük takarékra a hőt és főzzük körülbelül 40 percig, vagy amíg a lencse megpuhul és a lé elpárolgott.

4. Közben süssük meg egy serpenyőben a kolbászt, míg ropogós aranybarna nem lesz és adjuk hozzá a lencséhez a főzés utolsó 10 percében. Így a lencse még át tudja venni a kolbász ízét.

5. Vegyük le a tűzről és forrón tálaljuk. Megszórhatjuk zöldhagymával. Önmagában, de friss kenyérrel is nagyon finom!