Kockás minta, a szezon slágere – 6 mód, ahogyan hordjuk

Kockás minta, a szezon slágere – 6 mód, ahogyan hordjuk

Címlap / Stílus / Divat / Kockás minta, a szezon slágere – 6 mód, ahogyan hordjuk

A téli divatszezon egyik meghatározó mintája a skótkockás, ami egy kicsit ismét visszarepít minket az időben. Szerencsére ezt a látványos és feltűnő mintát nem csak a diáklányok viselhetik, hanem a felnőttek is, mégpedig stílusosan.

Hangsúlyos derékkal

Bár a karcsú derék sosem ment ki a divatból, néhány éve háttérbe szorult a hangsúlyos csípőnadrágok végett. Mostanra ennek az irányzatnak vége, a divatban egyértelműen hódítanak a derékhangsúlyos darabok.
Válassz egy szorosabb szabású kockás inget, vegyél fel hozzá egy derékig érő farmernadrágot, majd az egész szetthez párosíts egy szép magas sarkút. Igazán nőies és elegáns lesz a végeredmény.
Nadrág: Esprit 27 239 Ft.
Ing: Zara, 3 995 Ft.
Kabát: Esprit, 45 399 Ft.
Cipő: Mango, 9 995 Ft.
Karkötő: Accessorize, 5 150 Ft.

Feketével kombinálva

A klasszikus piros-fekete mintás darabokat a legjobban akkor emelheted ki, ha sötét színnel kombinálod őket. Teljesen mindegy, melyik ruhadarabodat választod meg ezzel a feltűnő mintával, úgy kell felöltöznöd hozzá, hogy minden más háttérbe szoruljon.
Példának okáért egy piros kockás ceruzaszoknyához vegyél fel fekete harisnyát és kabátot, s csak egy piros sálat társíts az öltözékedhez, hogy meglegyen a harmónia.
Felsőrész: Pull&Bear, 3 690 Ft.
Szoknya: Zara, 5 995 Ft.
Csizma: Reserved, 21 820 Ft.
Táska: Mango, 3 995 Ft.

Vidám színekkel fiatalosan

Ha még megengedheted magadnak, nyugodtan viselj élénk színeket és mintákat, akár ott is, ahol az ember kevésbé számítana rá: a lábaidon. A kockás mintával bíró nadrágot inkább fiataloknak és vékonyabb hölgyeknek javasoljuk, de nekik nagyon jól tud állni egy-egy ilyen felfűtő darab.
Bátran válassz élénk, mintás nadrágot (akár pirosat, kéket), majd színben hozzá passzoló felsőt.

Ha maradnál inkább a szolidabb vonalon, akkor a fekete- szürke-fehér kombinációt kell keresned és ezekhez igazítanod az öltözékedet.
Nadrág: Pull&Bear, 4 790 Ft.
Ing: H&M, 6 990 Ft.
Póló: Mango, 1 495 Ft.
Cipő: Humanic

Farmerral lazán

A farmer ugyancsak örök kedvenc és idén nagyszerűen kombinálható az éktalpú, magasított bokacsizmákkal. Ha nem túl nőies darabot választasz, akkor társíthatsz hozzá egy egyszerű, szoros felsőt, amihez viszont tökéletesen illik valami élénk és feltűnő.
Például egy kockás, sportosabb szabású ing, amit elöl nem gombolsz be teljesen, hogy az alakod ne tűnjön el a minták között.
Farmer: Mango, 11 995 Ft.
Kabát: Zara, 22 995 Ft.
Ing: H&M, 5 990 Ft.
Csizma: Esprit, 36 800 Ft.
Szíj: Esprit, 11 040 Ft.

Farmerral csinosan

Természetesen nem csak sportosan viselheted a kockás inget a farmerral párosítva, hanem nőiesen is. Ehhez egy sztreccs farmernadrágra, egy csinosabb csizmára lesz szükséged, valamint egy olyan oversize felsőre, ami az elegánsabb vonalat képviseli.
Ehhez a felszereléshez társítsd a mintás inget, mintha csak blézert kapnál magadra. Ne feledkezz meg a hosszú nyakláncról sem!
Top: Esprit, 13 250 Ft.
Ing: Mango, 5 995 Ft.
Nadrág: H&M, 8 990 Ft.
Nyaklánc: Accessorize, 3 680 Ft.
Csizma: Reserved, 14 500 Ft.
Táska: Chloé, 495 Eur.

Minta a kiegészítőkön

Ha túl soknak érzed, hogy egy-egy komplett ruhadarabot válassz ilyen élénk mintával, akkor bátran szerezz be néhány skótmintás kiegészítőt. Lehet ez táska, sapka, sál, vagy akár szélesebb karkötő is, már néhány mintás darab is fel tudja dobni a megjelenésedet.
Ne félj felpróbálni az elsőre vadnak tűnő darabokat, hiszen tavaszra egyébként is érdemes felbátorodni, amikor az őrült virágminták és pöttyök veszik át a vezető szerepet.
Ruha: Mango, 9 995 Ft.
Sál: Stradivarius, 1 395 Ft.
Csizma: Humanic
Dzseki: Pull&Bear, 11 400 Ft.
Karkötő: Mango, 1 995 Ft.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást