Klasszikus sült pulyka

Klasszikus sült pulyka

Címlap / Életmód / Receptek / Klasszikus sült pulyka

Nemcsak az amerikai Hálaadásra szokás sült pulykát készíteni, nálunk is nagyon népszerű ez az ízletes szárnyashús.

Hozzávalók:

– egy 5-6 kilós pulyka, belsőségek nélkül, bőrét jól megpucolva
– fél csokor petrezselyemzöld
– 4 kis sárgarépa, hosszában negyedekbe vágva
– 2 szár zeller csíkokra vágva
– 2 közepes vöröshagyma
– 6 evőkanál olívaolaj
– só, bors
– 1 csésze tyúkhúsleves

Elkészítése:

1. Melegítsük a sütőt 220°C-ra. A pulykát töröljük szárazra papírtörlővel. Helyezzük a szárnyakat a test alá. Helyezzük a rozmaringot és a petrezselymet a pulyka belsejébe. Helyezzük a sárgarépát, zellert, hagymát a fém tepsibe. Tegyük a pulykát egy rácsra és tegyük a zöldségek tetejére. kenjük be a pulyka bőrét az olajjal.

2. Dörzsöljük be a pulykát sóval, borssal. Süssük a pulykát lefedetlenül 30-45 percig, amíg megbarnul. Adjuk hozzá a levest. Fedjük le a pulykát lazán fóliával. Csökkentsük a hőmérsékletét 180°C-ra. Süssük kb 2 órát. Hagyjuk, hogy a pulyka pihenjen legalább 30 percet tálalás előtt. Tálaljuk a zöldségekkel és locsoljuk meg a pecsenyelével.

VIDEO Halak csillagjegyűként ezekre számíthatsz párkapcsolatban a többi csillagjegytől

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!