Pénz és hivatás

A kivételesen karizmatikus emberek 5 titka

A kivételesen karizmatikus emberek 5 titka

Azt hiszed, a hogy a legmegnyerőbb kisugárzású emberek egytől egyig tökéletesek? Hogy karizmájuk csakis a kivételes képességeiknek, vagyonuknak vagy külsejüknek tudható be? Valójában nem ez a helyzet, tehát akár te is olyanná válhatsz, akit imádnak a népek!

Elfogadják a tökéletlenséget

Egy amerikai pszichológus, Richard Wiseman érdekes kísérletet végzett. Két színésznőt kért meg, hogy árusítsanak turmixgépet egy nagyáruházban.

Az egyes számú színésznő tökéletes prezentáció után makulátlan smoothie-t kínált az egybegyűlteknek.

A kettes számúnak is nagyszerű volt az előadása, az italkészítésbe azonban hiba csúszott: elfelejtette rácsavarni a készülékre a fedelét, így az egész arcát beterítette.

Találd ki, melyikük adott el több terméket, és melyiknek a munkáját jutalmazták több ponttal a vásárlók az értékelés alkalmával…

A ketteske szerethetőbbnek bizonyult, ennélfogva nagyobb hatást gyakorolt a közönségre. A tökéletesség tehát elbújhat a természetes ügyetlenség mögött!

Képesek hallgatni

Nem véletlenül van két füled és egy szád – ez megmutatja, milyen arányban kell viszonyulnia a hallgatásnak a beszédhez.

A karizmatikus emberek tudják, mikor és hogyan szükséges hallgatni, és pokoli jók benne. Kezdetnek az is megteszi, ha megpróbálod egy kissé eltolni az arányt.

Segíthet az első lépések megtételében, ha tisztázó kérdéseket teszel fel a beszélgetőpartnerednek.

Ahelyett, hogy a kapcsolatépítő diskurzusok alkalmával mindig a felszínt kapargatnátok, kérj nyugodtan pontosítást és példákat!

Ebből a többiek érezni fogják, hogy kíváncsi vagy rájuk és minél jobban meg akarod érteni őket. Ne feledd: amíg beszélsz, nem tanulsz.

Áradoznak, nem pletykálnak

Létezik egy jelenség, amit úgy hívnak, hogy spontán személyiségvonás-átvitel.

Ez a lenyűgöző, tudat alatt végbemenő viszonyulás teszi lehetővé, hogy amikor rosszat mondasz valaki másra, az üzenetet fogadó fél kénytelen-kelletlen hozzád fogja társítani a negatív személyiségvonást, amit az illető kapcsán említesz.

Ha tehát egy bizonyos illető szerinted gonosz és sekélyes, ráadásul ezt jól kivesézed egy harmadik féllel, utóbbi rólad is feltételezni fogja, hogy az vagy.

Még mielőtt kirázna a hideg, hogy ez mennyire borzasztó, felhívjuk a figyelmedet: fordítva is működik a dolog!

Amikor kibeszélhetnéked támad, gondolj valaki olyanra, akit szeretsz és tisztelsz, és kezdj el jókat mondani róla! Így aztán learathatod a pozitívumokat…

Használják a kezüket

A kezed a bizalom jelképe a testbeszédben.

Kutatás bizonyítja, hogy az igazán megnyerő modorú emberek nemcsak, hogy a beszélgetőpartnerük látószögében tartják a mancsukat, hanem a gesztikuláció segítségével még a mondandójuk hangsúlyozására is felhasználják azokat.

A túlzott hadonászást természetesen célszerű elkerülnöd – de felejtsd el, hogy egy hivatalos megbeszélés alkalmával illik ölbe tett kézzel ücsörögnöd!

Persze, a jó benyomáshoz elengedhetetlen az ápoltság és a gondos manikűr. Mindig legyen kézkrém a táskádban, és tartsd magadnál az éppen aktuális körömlakk-árnyalatot a lepattogzás korrigálására!

A szemedbe néznek

Azt is sikerült már bebizonyítani, hogy akik mély szemkontaktust tartanak – annyira mélyet, hogy meg tudják állapítani a másik szemszínét, illetve a pislogásának gyakoriságát – sokkal mélyebb kapcsolódást alakítanak ki a beszélgetőpartnerükkel.

Amikor tehát társaságban vagy, rakd el a telefonodat, és ne temetkezz magazinba vagy az étlapba! Sokkal fontosabb a másik lelkének tükre, s az, hogy mit árul el vele.

Persze, a percekig tartó farkasszemezést nem javasoljuk, hacsak nem szeretnél kifejezetten ijesztő hatást elérni…

Te ismersz olyan embert, aki kivételesen karizmatikus, és már elgondolkodtál rajta, mi lehet a titka?

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást