Kipróbáltam a bőrfiatalító és ránctalanító mezopenes arckezelést

Kipróbáltam a bőrfiatalító és ránctalanító mezopenes arckezelést

Címlap / Stílus / Arc / Kipróbáltam a bőrfiatalító és ránctalanító mezopenes arckezelést

Megfogadtam magamnak, hogy amint betöltöm a harmincat, már semmilyen okra hivatkozva nem fogom nélkülözni a kozmetikai kezeléseket, sőt, ezeket is beiktatom a hétköznapjaimba. Így is lett! Úgy döntöttem, először egy olyan kezelést próbálok ki, ami ugyan túlmutat az átlagos arcápoláson, de nem egy olyan komoly beavatkozás, mint amilyen például a hialuronsavas ráncfeltöltés. Így esett a választásom a tűs mezoterápiára!

Mi is az a tűs mezoterápiára?

A tűs mezoterápiás kezelést egy mezopen nevű géppel végzik. Ez a készülék a kulcsa mindennek, ugyanis a benne található mikrotűk segítségével olyan apró sérüléseket okoz a bőr felszínén, amikre a szervezet immunreakcióval válaszol. A folyamat lényege éppen ez: az apró, láthatatlan sérüléseken keresztül sokkal könnyebben és mélyebbre jutnak a hatóanyagok, továbbá a bőr erre a folyamatra fokozott kollagén és elasztin termeléssel válaszol. 

Egy-egy kezelés után akár 6-8 hétig is tart a fokozott kollagén és elasztin termelés, ami kb. 300-400%-os arányt jelent. 

Utóbbiak kellenek ahhoz, hogy a bőr sokáig feszes, fiatalos maradjon, míg a kezelés során alkalmazott hatóanyagok ugyancsak elősegítik a megújulást. Létezik tű nélkül mezoterápia is, ez arra alkalmas, hogy a bőrfeszesítő hatóanyagok mélyen felszívódjanak, viszont ez a kezelés nem indítja be az immunválaszt. Éppen emiatt én a tűs mezoterápiát választottam. 

Milyen a kezelés?

Az elején ijesztő volt arra gondolni, hogy tűvel fognak az arcomhoz érni, de mivel már jó pár órát ültem különböző tetoválóknál, elhessegettem ezt a félelmemet. Ha téged is ezt tart vissza, és van már tetoválásod, akkor nyugodtan dőlj hátra, mert még a legérzékenyebb részeken sem fáj annyira a mezopenes kezelés, mint egy átlagos tetoválás. Ezt nem csak az segíti elő, hogy a tűmélységet könnyedén lehet állítani a készüléken, hanem az is, hogy az arctisztítást követően egy lidocainos arcpakolással elzsibbasztják az arcbőrt. Így aztán az arckezelés nagy része alatt semmilyen fájdalmat nem fogsz érezni.

Nekem egyedül a homlokom kezelése az, ami érzékenynek mondható, de fájdalomnak ezt sem hívnám.

Ezen a részen egyszerűen vékony a bőr ahhoz, hogy komolyabban el lehessen érzésteleníteni, és a tetoválás is ott fáj a legjobban, ahol a csont közel van a bőrfelszínhez. Természetesen a fájdalmat bármikor jelezheted a kozmetikusodnak, aki szükség esetén rövidebb tűmélységre fog majd váltani, így egész biztos, hogy gond nélkül végig tudod ülni a folyamatot. 

Amikor megvolt a lidocainos érzéstelenítés, a kozmetikus az előzőleg kikevert, ampullás hatóanyagokat cseppenként viszi fel a bőrre: mindig csak oda tesz belőle, ahol éppen dolgozik, így nem folyik el semerre a készítmény, és az egész kezelés gördülékennyé válik. A teljes arc kezelése megközelítőleg fél óra, de az egész kezelés másfél-két órát vesz igénybe, hiszen a lidocainnak is éppúgy szüksége van némi hatóidőrel, mint a mezopen után használt bőrnyugtató pakolásnak. A fájdalom tehát minimális, a kezelés viszont hosszú, de nem olcsó – vajon megéri?

Amit én tapasztaltam

Elsősorban a ránctalanítás céljából választottam a mezopenes arckezelést, de a kozmetikusom szerint erre nekem még nem igazán van szükségem. A meglátásom szerint nem is értem el ezen a téren különösebb eredményt, legalábbis egyelőre nem látom halványabbnak a mimikai ráncaimat.

A kozmetikusom azt mondta, a mezopenes kezelés akkor tud igazán látványos és feltűnő lenni, ha mélyebb, határozottabb ráncokat kezelnek vele, és mivel ezek nálam még hiányoznak, inkább más téren számíthatok jelentősebb változásokra. Ez végül be is következett, ugyanis sokkal egységesebbnek mondhatom az arcbőrömet.

Rugalmasabbnak, elasztikusabbnak, könnyebben kezelhetőnek érzem, már most jóval kevesebb alapozót használok sőt, egyre ritkábban nyúlok utána. Még két-három kezelés hátravan, a mezopenes arcápolás ugyanis nem egy, hanem legalább öt-hat (maximum tizenkettő) kezelésből áll, viszont a jó hír az, hogy ezután akár egy-két évet is ki lehet hagyni és nem kell a tűk után nyúlni. 

Mire kell figyelned?

Érdemes az esti órákra időzítened ezt a kezelést, mert alaposan kipirul tőle a bőröd. A kozmetikusom szerint nagyon jó bőrtípusom van, de már a második kezelés után is – amikor már mélyebbre ment a tűkkel – érezhetően lassabban nyugodott meg a bőröm, a pirosság lassabban múlt el. Pár óra alatt rengeteget enyhül, de a jobban „meggyötört” részeknek kicsivel több kellett, mint a teljes éjszaka.

A kezelések után a bőrt mindenképpen védeni kell a napsugárzástól, 50 faktoros arckrémet kell feltenni rá, továbbá erősen javasolt néhány napig minden formában kerülni a napsugárzást.

A kezelést követően fokozottan figyelni kell a hidratálásra: több folyadékot kell inni, és a külső kezelés is lényeges, ugyanis a bőr egy kicsit hámlani fog, ez is a megújulás része. Érdemes fokozni a C-vitaminbevitelt, de nem csak azért, mert tökéletes antioxidáns, hanem mert a C-vitamin alapvető a kollagén termeléshez. 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást